Vakantie 2005 Schotland 7 Juni 2005
Gea was al vroeg op. Ze keek op het klokje in de caravan en daar stond nog de nederlands tijd op, dus een uur later. Na het ontbijt zijn we op zoek gegaan naar het mooie kasteel uit de tv serie Monarch Of The Clan. Het kasteel, Ardverikie Castle, staat aan de oever van Loch Laggan. Loch Laggan ligt aan de A86 tussen Kingussie en Spean Bridge. Vanaf de A86 is het kasteel maar op één plek goed te zien maar dan moet je met de camera behoorlijk inzoomen om het een beetje in beeld te krijgen want het ligt aan de overzijde van het Loch.

Bij de ingang aan de A86 staat een heel mooi klein kasteeltje met daar achter een bruggetje en dan een hele lange laan naar het kasteel. Verder dan het kleine kasteeltje kom je niet want vanaf het bruggetje is het privé terrein. We moesten dus genoegen nemen met een aantal ingezoomde kiekjes. Na de middag hebben we een rondrit gemaakt langs Loch Rannoch ten westen van Pitlochry met als eindpunt Rannoch Station. Rannoch Station is een heel klein stationnetje waar nog dagelijks treinen stoppen ondanks dat er in de wijde omgeving geen mens woont.

In het station bevindt zich een heel kleine en gezellige tea-room. Na dit bezoek zijn we langs de zuidzijde van Loch Rannoch gereden en hebben we nog een aantal kiekjes gemaakt van Castle Menzies. Dit kasteel ligt net iets ten noord-westen van Aberfeldy, een zeer toeristisch plaatsje. Nog even de route : Vanuit Calvine aan de A9 naar de B847, B846, Rannoch Station, B846, afslag Bridge Of Gaur (Zuidzijde Loch Rannoch) tot aan de B846, rechtsaf naar Aberfeldy (Links van de weg Castle Menzies) dan richting Pitlochry.