Vakantie 2005 Schotland 6 Juni 2005
Na een onrustige nacht werd ik door veel deining van het schip, vrij vroeg wakker. Gea had heerlijk geslapen. Tegen 10.15 uur nederlandse tijd, 9.15 uur britse tijd, verlieten we het schip  op weg naar schotland. Na veel roundabouts reden we net als in 2001 weer de verkeerde richting op, niet de A68 maar de a1, via de oostkust. Toen maar afgesproken met elkaar om  deze weg maar te blijven volgen omdat we deze weg ook nog niet eerder hadden gereden. Wij kwamen al snel tot de ontdekking dat de A68 veel mooier is om te rijden.

Er zitten wel een  aantal mooie stukjes tussen maar over het algemeen is de A68 mooier. Ten westen van Edinburgh ligt de Forth Road Bridge die in 2001 afgesloten was en toen een omweg moesten maken via Sterling. We besloten om de route over de brug te nemen naar Perth. Vlak voor de brug kom je, na een  vrij ongelukkig begaanbare drukke tweebaansweg, bij een aantal tolpoortjes. Jazeker, om aan de andere kant van het water te komen, richting Perth, moet je tol betalen. Wij moesten voor onze combinatie (auto+caravan) 1 pond betalen en daar kun je zeker niet voor omrijden.

Tussen de brug en Perth, bij Kinross, hebben we de luchpauze gehouden. Na Perth vervolgden we onze weg via de A9 richting Inverness. Tegen 15.00 uur (plaatselijke tijd) waren we het een beetje zat en hebben we, net als in 2001, een plekje gezocht op Camping Blair Castle in Blair Atholl.  Een zeer goede en mooie camping met zeer goede sanitaire voorzieningen. Wel zijn er in de tussenliggende jaren veel stacaravans bijgeplaatst die langs de buitenranden van de camping staan.