Vakantie 2005 Schotland 20 Juni 2005
De laatste dag op camping Glen Nevis in Fort William. In 2001 hadden we Glen Coe al eens vluchtig bezocht, dit keer stond deze clan weer op onze agenda met als einddoel de zijtak ervan, Glen Etive. Glen Coe is een schitterend dal met wijdse uitzichten. Op de mooiste punten langs de (enige) weg, de A82, zijn parkeerplaatsen maar er zijn er niet veel. Verderop de A82 is er een afslag naar Gualachulain, deze single-track is doodlopend en gaat in z'n geheel (20 km.) door Glen Etive en eindigt bij Loch Etive.

Het begin is wijds met aan de linker zijde van de weg river Etive, hoe kan het ook anders. De rivier ligt aan het begin vol met superschone zwerfkeien en op meerdere plaatsen zijn er watervallen te zien. De weg is heel afwisselend, de ene keer rijd je door een kaal dal gevolgd door bossen met dennenbomen en dan weer door een woud van rododendrons. Onderweg, langs de rivier, zagen we hier en daar kleine tentjes staan die daar waren opgezet door back-packers om van daaruit tochten te maken.

Deze weg is zeer de moeite waard om te rijden omdat het landschap zo afwisselend is. Het is de enigste afslag in Glen Coe dus het is niet te missen. Vanuit Gualachulain zijn we terug gereden naar het dorpje Glencoe. Aan Loch Leven bevindt zich een qua ligging hele mooie camping genaamd Invercoe Caravan and Camping Park. Op het oog een zeer goed onderhouden camping en makkelijk te bereiken, net na de afslag op de A82 naar Glencoe en Kinlochleven, direct aan de linker zijde van de weg.