Vakantie 2005 Schotland 19 Juni 2005
Deze dag hebben we doorgebracht ten zuiden van de A830, The Road To The Islands. Daar loopt een single-track-road die begint aan de A830 en ook weer uitkomt op de A830. Vanuit Fort William over de A830 tot afslag Strontian, de A861. Het is een hele mooie route waar veel te zien is. In Corran kun je met de pont oversteken naar de A82, tussen Fort William en Glencoe.

Iets verder ligt Sallachan Point waar een aantal kleine eilandjes voor de kust liggen. Nu is dit niet zo bijzonder maar wel als ze bewoond worden door Sallachan Seals (zeerobben). Vanaf de weg kun je hun gedrag aanschouwen. Op een infobord staat aangegeven wat er nog meer in dit loch (Loch Linnhe) te vinden is. We verlieten het loch en reden vervolgens door Glen Tarbert om daarna in Strontian te arriveren. Een klein toeristisch aandoend plaatsje waar zich ook een camping bevindt.

Inmiddels reden we alweer langs een loch, Loch Sunart. Aan dit loch ligt Resipol met eveneens een camping, Resipol Holiday Park. Een heel mooi gelegen camping in de knik van het loch. Na Resipol gaat de A861, waar je dan op rijdt, noordwaards met enkele afslagen. En van de afslagen is bij Salen waar wordt aangegeven dat de A8007 eindigt op het westelijkste puntje van het vasteland van Schotland.

Wegens tijdgebrek hebben we dit maar niet gedaan en kwamen even later een afslag tegen naar een kasteel. Een wel heel smalle single-track met verradelijke scherpe bochten om de rotswanden. Hier wordt geregeld geclaxoneerd om de aandacht te trekken. De weg eindigd op een parkeerplaats bij Castle Tioram waar je van daaruit naar het kasteel kunt lopen. In deze buurt wordt de A861 ook beter berijdbaar en heb je onderweg prachtige uitzichten.

De weg komt dus weer uit op de A830 waar je de keus hebt om terug te gaan naar Fort William of linksaf te slaan om een bezoek te brengen aan de Silver Sands Of Morrar met de witte stranden om daarna nog iets verder te rijden naar het vissersplaatsje Mallaig. Beide plaatsen hebben we dit keer nog een keer bezocht want we waren daar ook al in 2001. Aan de overkant van het loch bij Mallaig ligt het eiland Skye waar we op 17 juni hebben gestaan (Armadale). Van daaruit varen de ferries van Skye naar Mallaig.