Vakantie 2005 Schotland 16 Juni 2005
De eerste dag dat we het eiland Skye hebben bezocht, in één woord schitterend. Via de beroemde brug die nu dus tolvrij is richting Portree (A87). Direct na Broadfort wordt het al mooi. Vanaf hier heb je al schitterende mooie uitzichten op de Cuillin Mountains, een paradijs voor wandelaars en bergbeklimmers. In Sligachan gaan je ogen helemaal open, zo mooi. Hier bevindt zich ook Sligachan Campsite and hotel.

Dan naar Portree. In deze vrij grote plaats zijn we de A855 opgegaan. Deze weg zullen we niet snel vergeten. Om de haverklap kun je de auto uit om foto's te maken of om te filmen, bijvoorbeeld het uitzicht op de eilandengroep en daar weer achter het vasteland. Vlak voor de Old Man Of Storr, een gigantische rotspiek in evenwicht boven het bergmassief, werden we verrast door een verzamelplaats voor schapen. Het was door gaas omringd terrein, verdeeld in verschillende vakken, waarin een flink aantal schapen zenuwachtig heen en weer stonden te springen.

Een viertal mannen dreven telkens een aantal schapen in een bepaald vak waar ze werden gesteriliseerd, niet leuk om dit aan te zien. Na deze brute behandeling werd er met een spuitbus een zwarte stip op hun vacht gespoten. Sommige schapen zagen vooraf de bui al hangen en probeerden over de omheining te springen naar een ander vak. Verderop langs de A855 stonden een aantal mensen te filmen en met een verrekijker op zee te kijken. Niet voor niets want er zwom een flinke haai vlak voor de kust. Telkens verscheen de driehoekige rugvin boven water.

Op een ander punt langs deze weg hadden we al gelezen dat deze dieren hier inderdaad leven.Helemaal in het noorden van Skye bevindt zich een klein museum, Museum of Island Live, waar je kunt zien hoe ze vroeger woonden en leefden in de lage huisjes met hun rieten daken....... Zo kunnen wij nog wel even doorgaan met ons verhaal maar je moet het eiland Skye echt met je eigen ogen hebben gezien, het is zo onvoorstelbaar mooi. Via de A87 zijn we weer naar Balmacara gereden. Morgen gaan we weer over de Skye Bridge om een ander deel van Skye te verkennen.