Vakantie 2005 Schotland 15 Juni 2005
Vertrek uit John O'Groats. Via de A9 zuidwaarts naar Inverness, dan de A82 langs Loch Ness, richting Fort William. Daarna de A887 richting Skye en dan de A87. Bij Morvich bevindt zich Morvich Caravan Club Site. Via een klein stukje single-track bereik je deze camping. Helaas hadden ze nog maar één plaats voor één nacht. Wij wilden graag drie overnachtingen dus zijn we verder gaan zoeken, langs Eilean Donan Castle naar Balmacara.

Vlak aan de A87 via een heel smal en kort stukje weg vind je Reraig Caravan Park. Daar aangekomen was het al aardig druk bezet waaronder een aantal Nederlanders. Wij hadden inmiddels een plekje gevonden. Melden en betalen kon pas vanaf 17.00 uur. Na het installeren eerst het sanitair bekeken om daarna te beslissen hoeveel nachten we zouden blijven. Van buiten gezien lijkt het oud maar eenmaal binnen ziet het er perfect uit. Dus besloten we om drie nachten te blijven om van daaruit het eiland Skye te verkennen.

Doordat de tolprijzen van Skye Bridge erg hoog waren kwamen er steeds minder toeristen naar Skye en werd er in 2004 besloten de tol op te heffen. Dat was ook te merken op de campings, niet ver verwijderd van deze brug. Om 18.45 uur hing de beheerder van Reraig Caravan Park al een bordje op met de mededeling dat er geen plaatsen meer vrij waren voor campers en caravans, en dat in het voorseizoen. Dus laatkomers, wees gewaarschuwd !!! De camping ligt 6.5 km. voor Skye Bridge. De prijs per nacht inclusief elektra is 11 pond ofwel 16.50 euro. Op loopafstand is een kleine spar supermarkt en een postkantoortje.