Vakantie 2005 Schotland 12 Juni 2005
Opgestaan om 7.00 uur. Het regent voor het eerst in deze vakantie. Om 8.40 uur vertrokken naar Dunnet, in de buurt van John O'Groats. Het is zondag, bijna geen vrachtverkeer, dus de reis ging voorspoedig. De A9 van Inverness naar Thurso is goed met de caravan te rijden, hier en daar is deze weg iets smaller. Na Helsdale zit er even een flink klimmetje in. Vanuit Latheron naar Thurso ging geweldig, bijna recht toe recht aan.

In Dunnet was ons Dunnet Bay Caravan Club Site aanbevolen maar daar aangekomen bleek deze camping geen plaatsen meer vrij te hebben met elektra. Toen maar doorgereden naar John O'Groats, naar John O'Groats Caravan and Camping Site. Veel schotland-freaken adviseren je om maar niet naar John O'Groats te gaan, is immers jammer van de tijd. Maar als je er nog nooit bent geweest wil je toch weten wat er zoal te zien is, nietwaar?

Daar komt nog bij dat je ook nog eens kunt zeggen dat je in het noordelijkste puntje van Schotland bent geweest. En er is wel degelijk wat te zien, wat en waar lees je in de verslagen van de volgende dagen. Wij vonden een plekje met elektra-aansluiting en een schitterend uitzicht op de Orkney eilanden. Na het installeren hebben we de naast de camping gelegen souvenierswinkeltjes, The Last House en het haventje bezocht. Het is er erg toeristisch, net als Land's End in Cornwall.