Vakantie 2005 Schotland 10 Juni 2005
Op het internet hadden we foto's gezien van een heel klein en mooi vissersplaatje vlak aan de zee met de naam Crovie. Het enige wat er tussen de huisjes en de zee loopt is het voetpad om bij de huisjes te komen. Vanaf Grantown-On-Spey is het ongeveer 2 uur rijden over grotendeels de A95. Vlak voor Banff volg je een stukje de A98, dan naar Macduff en dan de B9031 richting Gardenstown. Als je deze weg volgt kom je vanzelf de afslag Crovie tegen.

Vlak voor het plaatsje is het oppassen geblazen. Het stukje single-track gaat zeer steil naar beneden. Eenmaal aangekomen kun je geluk hebben om de auto te parkeren, anders is er voor het bewuste steile stuk een parkeerplaats met een schitterend zicht op Crovie.  Iets verder naar het oosten ligt Pennan. Dit plaatsje bereik je op ongeveer dezelfde manier als Crovie, single-track en steil naar beneden en een flinke scherpe bocht vlak voor je het plaatsje binnen rijdt.

Het voordeel t.o.v. Crovie is dat er een parkeer gelegenheid is. De huisjes zijn in tegenstelling tot Crovie allemaal wit en er loopt een straatje met voetpad en groenstrook tussen de huisjes en de zee. De terugweg naar de camping was grotendeels dezelfde als de heenweg met het verschil dat we bij Graigellachie afgeslagen zijn naar de wiskeytrail-route, de A941 naar Dufftown.

Dufftown is één grote distileerderij, het stikt er van de distileerderijen. Vanuit Dufftown zijn we door een heel mooi gebied gereden, de B9009, dan de B9008 naar Tomintoul en dan via de A939 terug naar Grantown-On-Spey. En weet je wat opmerkelijk was het was nog steeds droog. Wel hadden we voor het eerst de kachel aan. Tot nu toe scheen geregeld de zon.