Vakantie 2001 Schotland 12 Juni 2001
We waren voor de zekerheid vroeg vertrokken richting Newcastle. Aangekomen bij de terminal van DFDS Seaways waren we ook weer de eerste. Later kwamen we met mensen aan de praat die de auto achter onze caravan hadden geparkeerd. En wat bleek, ze kwamen uit Denekamp, vlak bij Hengelo. Even later kwamen we er achter dat zij ook, net als Gea, voor de thuiszorg werkte en wel in de thuiszorgwinkel in het ziekenhuis in Hengelo. Toevallig !! Een paar uur later mochten we door de controle, paspoort en reisdocumenten. De heenreis geen probleem, nu wel. We werden gevraagd onze combinatie even aan de kant te zetten. Wij vroegen ons af wat er nu weer aan de hand was. En ja hoor, na lang wachten kwam er iemand met een meetwieltje de lengte van de caravan opmeten.

Daarna werd ook nog eens de hoogte van de caravan opgemeten. Wij werden al een beetje onzeker, hebben wij wel de goede maten doorgegeven aan het reisbureau? Het duurde zeker een kwartier voordat de bewuste man bij ons kwam en het seintje gaf dat we door mochten rijden en ons op moesten stellen in een bepaald vak, Pffff. Er ging weer een hele tijd voorbij voordat de roldeuren van de terminal open gingen. We konden goed zien wat er binnen zoal gebeurde. Steeksproefsgewijs werden sommige reizigers gecontroleerd. Voordat wij aan de beurt waren had ik al tegen Gea gezegt, wedden dat wij er ook uit worden gepikt na al die tegenslagen?

En zo geschiede. Door een douanier werd mij gevraagd of ik de caravan even wilde openen en of hij even binnen mocht kijken. Dit was geen probleem, we hadden toch niets te verbergen. Of toch wel?. Ik had in de hele vakantie een aantal zwerfkeien verzameld en die midden boven de as van de caravan onder in de bak van de zitting gelegd. Eenmaal binnen keek de bewuste man in de meterkast (Hangkast) en in de toiletruimte, maar vond niets wat niet door de beugel kon. Wel vroeg hij aan mij of wij Holiday hadden gehad. Een beetje stomme vraag als je met een caravan aankomt. Toen we weer de caravan uitstapte ben ik echt in de lach geschoten.

Gea werd, met de handen op het dak van de auto en de benen gespreid, gefouilleerd. Dit was werkelijk een heel komisch gezicht. Eenmaal aan boord werden wij, in tegenstelling tot de heenreis, naar een hut verwezen die nogal moeilijk te vinden was. Deze was dus wel onder de water spiegel en geen douche en wc. Het idee dat je onder de waterspiegel moest slapen en door een doolhof van gangetjes moest deed mij een beetje beangstigend aan. Het idee van, stel dat er wat gebeurt, hoe kom ik er dan uit. Maar goed, het was niet anders. 's Avonds zijn we opgetrokken met de Denekampers.

We hebben, onder het genot van een beetje alcohol, de avond doorgebracht in de entertainmentzaal. Er speelde een zeer goede band (uit Bulgarije), een entertainer deed zijn woordje en we kregen een dansvoorstelling te zien van 2 mooie dames. Deze dansten op muziek uit verschillende landen. De entertainer kreeg het voor elkaar om een paar maffe Engelsen te laten playbacken op muziek van bekende artiesten. Goed geregeld en een leuke gezellige avond. Na een aantal alcoholische drankjes zijn we door het doolhof op zoek gegaan naar onze hut, en zijn gaan slapen.