Vakantie 2011 Noorwegen 6 Juni 2011
Vorig jaar hadden we grotendeels dezelfde route naar Oslo ook al afgelegd, toen vanuit Vrådal, nu was het nog een aantal kilometers meer. De afstand in kilometers valt nog wel mee maar op dit traject is het niet overal doorrijden. Er zitten een aantal pasjes in waar je weinig kilometers maakt in veel tijd. Maar goed, we hadden genoeg tijd om naar Oslo te rijden. We hadden vooraf al gevraagd aan Mark, onze zoon, om de GPS coördinaten van het hotel te prikken want we waren toch een beetje angstig dat we het hotel met behulp van de routebeschrijving niet zo snel zouden vinden in het drukke verkeer.

Met behulp van onze navigatie en de coördinaten van Mark kwamen we zonder problemen precies op de parkeergelegenheid van het Rica Helsfyr Hotel uit. Nadat we de sleutels in ontvangst hadden genomen zijn we naar onze kamer gegaan. De kamer bestond uit een 2-persoons bed, een bureau met stoel en een fauteuil met daarnaast een klein tafeltje. Op het tafeltje stond een kunststof bakje met daarin allerlei snuisterijen. Nieuwsgierig als we waren hebben we eerst eens even een blik geworpen op het prijslijstje dat ertussen stond. Niet veel later hadden we al een paar blikken Aldi bier en een fles wijn uit onze bus gehaald. Voor een klein zakje chips en een 33cl. flesje bier vroegen ze omgerekend namelijk €9,-, daarvoor wilden wij wel even naar onze bus lopen.

Verder was er in de kamer een kast met daarin een mini-bar gevuld met witte wijn, bier en andere drankjes. De kamer was voorzien van een prachtige badkamer met voor de dames heerlijke snuif-snuif. Aan het begin van de avond hebben we gedineerd in het leuk ingerichte restaurantje achter de eetzaal van het hotel. Gea vroeg om warme chocolademelk maar ze werd er op gewezen dat ze dit zelf kon maken door warm water te mengen met chocoladepoeder. Van de echte chocolademelk, zoals wij die kennen, hadden ze blijkbaar nog nooit gehoord. Over het algemeen vielen de prijzen in dit restaurantgedeelte gelukkig mee, de chocolademelk van Gea was wel prijzig, voor een beetje poeder en warm water ruim €5,-