Vakantie 2011 Noorwegen 5 Juni 2011
Een groot deel van deze dag hadden we uitgekozen om te rusten. We zijn nog wel even naar de Vatndalsdam geweest, een stuwdam ongeveer 16 km. ten zuiden van Hovden aan wegnr.9, de weg naar Kristiansand. Aan beide zijden is de dam opgetrokken met zeer grote keien wat een betere aanblik toont dan beton. Op de weg er naar toe kwamen we verschillende mooie plekjes tegen om foto’s te maken, o.a meertjes met daarin grote zwerfstenen en omgeven door dennenbomen.

Bij terugkomst in Hovden hebben we de dieseltank maar weer eens gevuld want morgen vertrekken we naar Oslo en overnachten daar in een hotel voor een nacht, iets wat niet in onze planning lag. Midden in onze vakantie werden we tijdens het rijden namelijk gebeld door Buro ScanBrit waar wij de reis geboekt hadden. Ons werd medegedeeld dat op de dag van de terugvaart de ferry Oslo-Frederikshaven, zoals gepland was, niet zou varen. De vraag was of wij genegen waren om de ferry Göteborg-Kiel te nemen.

Dit hield wel in dat we vanuit Hovden naar Göteborg moesten rijden en dat vonden wij toch wel een beetje te gek, we hadden immers nog vakantie. Later op de dag hebben we weer contact gehad met Buro ScanBrit of er geen tussenstop gepland kon worden. Dat hield in dat we een nacht minder in Hovden zouden zijn. Het buro kwam met het voorstel om een nacht te verblijven in een hotel in Oslo. Hiermee zijn we akkoord gegaan dus vertrekken we morgen al uit Hovden.