Vakantie 2011 Noorwegen 31 Mei 2011
Deze dag werden er twee cruiseschepen verwacht in Geiranger, de Costa Luminosa met plaats voor 2800 passagiers en de Grand Princess met plaats voor 3100 passagiers. Om ongeveer 10.15 uur verscheen de neus van het eerste cruiseschip om de hoek van het fjord. Om 11.15 uur, een uur te vroeg, verscheen ook het tweede schip om de hoek. Op internet hadden we wel eens foto’s gezien maar als je deze schepen in werkelijkheid in het fjord ziet varen dan lijken ze niet zo groot als ze in werkelijkheid zijn.

Via kleine bootjes, die zich aan boord van de schepen bevinden, worden de passagiers aan wal gebracht want er is in Geiranger geen aanlegsteiger. Na de lunch zijn we via wegnr.63 vertrokken richting Dalsnibba. Even na Geiranger, bij het al eerder beschreven mooie uitzichtpunt, hebben we de beide schepen vanaf hoogte gefotografeerd, een prachtig gezicht zoals deze grote schepen zo nietig in het fjord lagen. Na ongeveer 25 km.van Geiranger, in zuidelijke richting, is er een afslag naar links, de toegangsweg naar het tolpoortje van de weg die eindigt op de bergtop met de naam Dalsnibba waar je een 360 graden uitzicht hebt over het gebergte en waar je Geiranger en het Geirangerfjord vanaf grote hoogte ziet liggen.

Het regende al de gehele dag en tussen de bergen verscheen er constant nieuwe bewolking. De bergtoppen met sneeuw waren maar af en toe zichtbaar. We hadden al een vermoeden dat we niet al te veel zouden zien maar zover kwam het helemaal niet want de weg was afgesloten in verband met sneeuwval. We zijn in verband met het slechte weer maar weer terug gegaan naar ons huisje. Tegen 18.15 uur vertrok het cruiseschip Costa Luminosa en om 19.15 uur de Grand Princess naar hun volgende bestemming. Voor ons was de volgende dag een reisdag en wel naar ons volgende huisje op Vesterland Resort in Kaupanger.