Vakantie 2011 Noorwegen 30 Mei 2011
Over de Gouden Route, vanuit Geiranger, zijn we in noordelijke richting vertrokken met als einddoel Trollstigen. Direct vanuit ons huisje heeft wegnr.63 een behoorlijk stijgingspercentage en veel haarspeldbochten. Bij een van de haarspeldbochten is een uitzichtpunt waar je een prachtig zicht hebt op Geiranger en het Geirangerfjord. Noorwegen is druk bezig om door heel Noorwegen mooie plekjes, die druk bezocht worden, te moderniseren maar of deze plekjes er mooier van worden is maar de vraag. Wij vinden van niet, het natuurlijke is verdwenen, maar het is natuurlijk wel een stuk veiliger. Het net beschreven uitzichtpunt is voorzien van,betonnen platen met stalen hekken en draden.

Hier maakten we kennis met John en Corrie die al vanaf ons huisje achter ons reden. Zij bezitten ook een VW T4 camper maar dan een originele California. Dit jaar was de 29e keer dat zij Noorwegen bezochten en de bedoeling is om er zeker een 30e keer van te maken. Vanuit bovengenoemd punt zijn we samen verder gereden over wegnr.63 naar Eidsdal waar je niet anders kunt dan de ferry Eidsdal-Linge te nemen over Norddalsfjorden. De overtocht kostte 86 kronen, ongeveer 11 euro. Na de overtocht zijn we voor Trollstigen nog een keer gestopt om een waterval, Gudbrandsjuvet in Valldal, te bezichtigen. Uiteindelijk kwamen we, na 65 kilometer en een niet al te moeilijke rit, aan bij Trollstigen. We hadden al vermeld dat de Noren druk bezig zijn om de mooie plekjes, die druk bezocht worden, te moderniseren. Hier was goed te zien dat echt alles helaas op de schop gaat.

Er zijn zelfs grote supermoderne kunstmatige vijvers aangelegd op verschillende niveaus met een lage waterval over de gehele breedte van de vijvers. Ook loopt er een betonnen pad met stalen hek naar het uitzichtpunt, niet natuurlijk, wel veilig. Het uitzichtpunt bestaat uit een kleine roestige stalen bak die boven de afgrond hangt. De gehele bergtop was nog een grote bouwput. Of het leuke kleine winkeltje met souvenirs, waar wij nog een paar Trollen hebben gekocht, er in te toekomst nog zal staan is maar de vraag want zo te zien gaat alles op de schop. Nadat we een aantal foto’s hadden geschoten hebben we afscheid genomen van John en Corrie die verder naar het noorden trokken. Via dezelfde als we gekomen waren zijn we terug gereden naar Geiranger waar we voor onze kleinkinderen een paar kleine souvenirs hebben gekocht.