Vakantie 2011 Noorwegen 26 Mei 2011
Deze dag vertrokken we naar het tweede adres, gelegen in Oppdal. Nadat we de sleutels van ons huisje hadden ingeleverd in Trysil zijn we op weg gegaan naar het noorden. Onze reisgids gaf de route aan naar Oppdal maar ik kwam al snel tot de ontdekking dat we dan nog wel even tijd hadden om eerst naar het voormalig (koper)mijnstadje Røros te rijden. Vanuit Trysil hebben we dan ook wegnr.26 genomen naar het noorden.

Na Isterfossen werd de omgeving echt mooi want we in de buurt van Nationaal park Femundsmarka. Op een prachtig gelegen parkeerplaats genaamd Tømmervica (verboden voor caravans) hebben we een aantal mooie foto’s geschoten van het meer met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen. Nadien zijn we verder gereden naar Sømådalen waar we rechtsaf zijn geslagen naar wegnr. 28. Een groot gedeelte van deze weg was slecht, kuilen, gaten enz. Op een bepaald gedeelte liggen zoveel dikke rotsblokken langs beide kanten van de weg dat je denkt dat er kort geleden een aardverschuiving heeft plaatsgevonden.

Wegnr. 28 eindigt bij Os waar we rechtsaf zijn geslagen naar wegnr. 30 richting Røros. Deze plaats staat bekend om de voormalige (koper)mijn. Hier hebben we geluncht en hebben we foto’s gemaakt van de fabriek en de oude straatjes met arbeidershuisjes. Thuis had ik de route van Røros naar Oppdal al uitgestippeld, terug over wegnr. 30 richting Os en deze net zolang volgen tot de afslag met de E6 maar onze TomTom gaf aan dat we wegnr. 30 moesten volgen in noordelijke richting, richting Trondheim.

Dit hebben we maar opgevolgd omdat we er vanuit gaan dat de navigatie altijd de snelste route aangeeft. Via deze route komt wegnr. 30 ook uit op de E6 maar dan een stuk noordelijker, bij Støren. Daar aangekomen zijn we linksaf geslagen in zuidelijke richting naar Oppdal. Het is een voor Noorse begrippen drukke weg met veel vrachtverkeer van en naar Trondheim. Uiteindelijk kwamen we aan in Oppdal, een vrij grote plaats waar alles te verkrijgen is wat je nodig hebt. In Oppdal moesten we rechtsaf slaan naar wegnr. 70 richting Sunndalsøra.

Na een paar kilometer is de afslag naar ons tweede adres, een onverharde weg met een behoorlijk stijgingspercentage. Nadat we de sleutel in ontvangst hadden genomen konden we naar ons appartement op Vangslia Fjelltun. Vanuit het appartement hadden we een grandioos mooi uitzicht op het dal en de plaats Oppdal met op de achtergrond de besneeuwde bergen, in één woord geweldig!