Vakantie 2011 Noorwegen 25 Mei 2011
Gea was deze morgen om 5.30 uur wakker en ontdekte dat de lucht staalblauw was en de zon volop scheen. Nadat ze mij om 8.00 uur wakker had gemaakt hebben we buiten aan de picknicktafel ons eerste bakje koffie van deze dag gedronken. Omstreeks 9.15 uur zijn we vertrokken voor een rondrit tussen Trysil en de Zweedse grens. Vanuit Trysil zijn we in zuidelijke richting over de wegnr.26 richting Nybergsund gereden. Voor Nybergsund zijn we linksaf geslagen naar de wegnr.25, richting Zweedse grens. Bij Støa zijn we linksaf geslagen, dit is de weg door het dal Ljørdalen. Een goed te berijden weg maar niet echt spectaculair. Omdat de tankmeter iets meer als een kwart aangaf zochten we vanaf Trysil al naar een tankstation maar tot aan het plaatsje Ljørdalen was er niet een te vinden. In het plaatsje Ljørdalen vonden we wel een tankstation maar we werden door de eigenaar erop gewezen dat deze niet eerder werd geopend dan 12.00 uur.

Ons plan was om een grote ronde te maken door Zweden maar mede door de lage snelheid en en niet al te volle tank hebben we hier van afgezien. Na het plaatsje Ljørdalen hebben we de weg door het dal vervolgt. Omdat er in deze omgeving veel wild leeft, waaronder elanden en in het Fulufjällets National park zelfs een groepje beren hebben we constant om ons heen gekeken maar het resultaat was net als de dag hiervoor, nihil. Ons einddoel deze dag hadden we inmiddels bijgesteld naar de Bråtafallet waterval. Deze staat aangegeven aan de weg door Ljørdalen. Je moet rechtsaf slaan in een smalle onverharde weg, langs een openstaande slagboom om uiteindelijk te eindigen op een klein parkeerterrein met een informatiebord.

Iets voor de parkeerplaats is er een wandelpad naar de waterval. Dit pad is ook geschikt voor gehandicapten die aangewezen zijn op een rolstoel, tenminste dit wordt aangegeven. Bij de waterval is dit zeker niet het geval. De waterval stelt niet zoveel voor maar je kunt er hele mooie plaatjes schieten. Na deze bezichtiging zijn we terug gereden in zuidelijke richting want we hadden een aantal kilometers terug een afslag gezien naar een onverharde weg die ons na 34 km. in Trysil zou brengen. De weg gaat door bossen en moeras- gebieden. Ook op deze weg zijn we geregeld gestopt om de omgeving af te zoeken naar wild, maar helaas. Uiteindelijk kwamen we dus aan in Trysil waar we de dieseltank gevuld hebben en Gea bij de Kiwi supermarkt een aantal inkopen heeft gedaan. Voor de warme maaltijd zijn we op het Trysil skicomplex nog even naar de skiliften gewandeld waar nog een aantal plakken sneeuw lagen te smelten.