Vakantie 2011 Noorwegen 24 Mei 2011
Na een slechte nachtrust, bed te smal en te kort (meer geschikt voor Trollen), zijn we al vroeg vertrokken voor een rondrit die ik thuis via Google Maps al een beetje uitgestippeld had, inclusief coördinaten. Het startcoördinaat kwam wel overeen met de locatie maar van daaruit liepen beide uitgestippelde routes dood. Vanuit het startcoördinaat zijn we de ‘normale’ onverharde weg maar verder gevolgd, vanuit Trysil een lus naar het noorden waarna we uiteindelijk uitkwamen op de E26 bij Rømoen. Aan het begin ging de route langs een snel stromende rivier waar, aan de overzijde van de rivier, tegen het onderste deel van een kleine waterval, nog een flinke plaat met sneeuw tegen de berghelling lag.

De route ging grotendeels door een bosrijk gebied met hier en daar open plekken. Op ongeveer 15km. van Trysil reden we door Flendalen. Aan het eind van het nog licht besneeuwde gebied Skardfjellet, aan de rechterzijde van de weg, bereikten we het gehucht Rømonysætra. Dit gehucht ligt onbeschut in een kaal heuvelachtig gebied en volgens mij al vrij hoog want het was er, mede door de harde wind, erg koud. Onze bus hadden we zodanig geparkeerd dat de schuifdeur zich uit de wind bevond. Het was omstreeks lunchtijd dus hebben we daar een soepje gekookt en een aantal boterhammen genuttigd.

Na dit gehucht waren we naar een zodanige hoogte gestegen dat het riviertje waar we langs reden nog grotendeels bevroren was. Langzaam maar zeker daalden we daarna naar ‘normale’ hoogte waar het ieder geval een aantal graden warmer was en kwamen uiteindelijk uit op de E26 bij Rømoen. Van daaruit zijn we over de E26 zuidwaarts gereden, terug naar Trysil. We hadden verwacht dat we op deze route wel wat wild zouden zien maar dit was niet het geval. Terug bij ons huisje in Trysil zijn we nog even over het skicomplex gereden. Over het algemeen staan er vakantiehuisjes en appartementen maar op een aantal plekken kijk je je ogen uit, prachtige villa’s, groot en klein, met af en toe enorme toegangspoorten.