Vakantie 2011 Noorwegen 23 Mei 2011
Om ongeveer 7.00 uur opgestaan. Ontbijt aan boord, kosten 13 euro, niet goedkoop, maar je kunt zo vaak als je wilt broodjes, beleg, koffie en nog veel meer nuttigen. De tafeltjes waren nagenoeg allen bezet. Nadat we om ongeveer 9.00 uur in Göteborg van boord mochten zijn we richting Oslo gereden met als eindbestemming Trysil, een rit van ongeveer 515 km. Na Oslo waren er nog een aantal ‘oude’ wegen waar de gemiddelde snelheid ontzettend laag ligt. Hoe lang het nog duurt voordat je zonder wegwerkzaamheden naar Hamar kunt rijden is ons niet bekend, maar met steeds meer verkeer is het goede zaak dat er goede doorgaande wegen komen.

Voordat we Hamar bereikten moesten we afslaan naar het oosten, richting Trysil. Vlak voor Trysil konden we de sleutel van ons huisje afhalen bij een Shell tankstation. Hier stond een jongedame ons al op te wachten. Ze zat aan een picknick tafeltje net om de hoek van het tankstation bij een kluisje in de muur. Nadat ze het kluisje had geopend overhandigde ze ons een envelop met daarin de sleutels en aan aantal documenten met aanwijzingen e.d. Ook een plattegrond met de routebeschrijving naar 'ons' appartementje was toegevoegd. Niet veel verder dan het tankstation ligt het skioord Trysil, onze 1e bestemming. Een groot complex met een alle service die je in de winter nodig hebt. Helaas voor niet winter reizigers, bijna alles was gesloten.

Het complex is verdeeld in meerdere kleinere complexen waaronder Vikinggrenda waar wij voor een aantal dagen een appartement mochten bewonen. Een knus appartement met uitzicht op de toegangsweg naar het complex. Het appartement bestond uit een hal, kamer met keuken en eethoek, twee slaapkamers, badkamer met douchecabine, toilet en daarachter een sauna. Het keukengedeelte was voorzien van een 4-pits keramische kookplaat, koelkast met diepvries, oven, vaatwasser, magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker en alle benodigheden voor koken, bakken, eten en drinken. Boven de eettafel hing een flatscreen TV. Ook een allesbrander was aanwezig. Het zitgedeelte bestond uit een hoekbank met poef en een salontafeltje. De lengte van de bedden was een minpunt, er was geen enkele mogelijkheid mijn benen te strekken terwijl ik een gemiddelde lengte heb, n.l. 1.82 m. dus al helemaal niet geschikt voor lange mensen.