Vakantie 2010 Noorwegen 8 September 2010
Om 8.00 uur deze morgen was de buitentemperatuur 5 graden en het was bewolkt maar droog. Deze dag hadden we een rondrit gepland over de Peer Gynt Vegen. Om 9.00 uur zijn we vertrokken, eerst naar Lillehammer en van daaruit een klein stukje E6 tot de afslag naar Segalstad Bru. Via deze plaats reden we door naar Svingvoll. Bij deze plaats staat de Peer Gynt Vegen aangegeven. Het is een onverharde tolweg waar je ook geheel automatisch met je creditcard kunt betalen. Kaart door de gleuf, op de groene knop drukken voor een ticket, meer is het niet. Het landschap is ontzettend mooi, bossen, meren, hoogvlaktes en vele beekjes. Om deze tijd van het jaar werd het al een beetje herfst, dit was te zien aan de schitterende geel/bruine kleuren van de loofbomen en het witte mos dat overal te vinden was.

Vanaf hoogte was dit een nog fraaier panorama. Het enige nadeel was dat over een groot deel van deze route een hoogspanningsleiding boven deze weg hangt. Om te fotograferen en te filmen moesten we plekjes opzoeken waar deze masten en draden niet in beeld kwamen. Over het algemeen was het constant een klein stukje rijden, dan de auto weer uit om plaatjes te schieten. Via Gl zijn we doorgereden naar Vinstra, deze plaats ligt aan de E6. In Vinsta aan de andere kant van de E6 is er nog een tolweg met de naam Peer Gynt Setervegen. Deze staat ook duidelijk aangegeven op de E6. Vanaf de E6 gaat het nog tolvrije asfaltdeel behoorlijk stijl en lang omhoog. Uiteindelijk bereik je de plek waar je tol moet betalen. Ook hier creditcard door de gleuf en groene knop voor een ticket. Deze tolweg is zeker zo mooi als het eerst beschreven deel. Op 1090 meter is er een parkeerplaatsje met informatieborden op natuursteen.

Als je links van de informatieborden een klein stukje omhoog loopt kom je bij een natuurstenen plaat waarin de afbeeldingen van de bergen en de hoogtes gegraveerd zijn van de bergen die je voor je ziet. Even na de informatieborden werd onze weg geblokkeerd door een groep zwarte koeien. En ervan had niet veel zin om maar iets te wijken voor ons. Met een 20 centimeter speling zijn we er uiteindelijk maar langs gegaan. Ook kwamen we bij een woning een kleine watermolen tegen, heel leuk om te zien. Uiteindelijk kwamen we weer uit op de E6 waarna we weer terug gereden zijn naar ons appartement bij Nordseter Fjellstue. Inmiddels hadden we ook kennis gemaakt met de mensen die dezelfde reis hadden geboekt als ons, Johan en Annika, Jeroen en Jolien, en Ger, Nel, Els en Lenie.

Dit was de laatste dag van ons verblijf bij Nordseter Fjellstue in Nordseter.

Onze ervaring : Nordseter Fjellstue was een prima kleine locatie en het appartement zag er prima uit met een mooi panoramisch uitzicht. In de winter is het een skioord, zeer geschikt om te langlaufen. In de zomer een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers.