Vakantie 2010 Noorwegen 5 September 2010
Omstreeks 14.30 uur zijn we vertrokken van Camping Bum naar de Stena Line terminal in Kiel. Vooraf hebben we nog even getankt in Nortorf, een paar kilometer verwijderd van de camping. Na een half uurtje kwamen we aan bij de terminal, waar de Stena Germanica III al aan de kade lag. Er waren al een aantal mensen aanwezig die met de ferry de overtocht naar Göteborg wilden maken. Om 17.00 uur begon het inschepen, om 19.30 uur vertrok de ferry. Bij de terminal hadden we al enkele Nederlanders gesproken, op de boot waren er nog veel meer aanwezig.

Eenmaal in gesprek hadden ze bijna allemaal geboekt bij Buro Scanbrit of ANWB met als eerste adres Nordseter bij Lillehammer. Ook kwamen we in gesprek met zusjes uit Norg die tegenwoordig in Hengelo Gelderland woonachtig zijn. We hadden beloofd om hen te vermelden in ons reisverslag, dus bij deze. Op de ferry hadden wij een binnenhut op de dek 9 met 2x2 één persoons bedden boven elkaar met toilet met douche, helemaal de laatste binnenhut achterin de ferry. Alles zag er keurig netjes uit.

Nadat we onze spullen een beetje opgeruimd hadden zijn we naar dek 7 gegaan om deze verdieping een beetje te verkennen. Hier bevinden zich namelijk de eetgelegenheden, barretjes en een winkel. Onder een paar heerlijke glazen bier en cola light hebben we in de nabijheid van een bar het grootste deel van de avond doorgebracht en hebben we heel wat Nederlanders gesproken. Betalen op de ferry was eenvoudig, alles in Euro’s. Niet al te laat zijn we terug gegaan naar onze hut om te gaan slapen. De zee was zeer rustig dus zeeziek worden was niet aan de orde.