Vakantie 2010 Noorwegen 4 September 2010
Deze morgen vertrokken om 9.00 uur richting Kiel. Het grootste deel van deze route ging vrij gemakkelijk. Op enkele baustelles na konden we goed doorrijden. Bij raststätte Wildeshausen zijn we gestopt en hebben we hier op advies van Mark, onze zoon, een broodje met bockwurst gegeten. Hij is vrachtwagen chauffeur dus weet hij de adresjes wel. Na deze heerlijke snack zijn we verder gereden naar Bremen. Hier werd het al een beetje erger met de baustelles en hoe dichter wij Hamburg naderden hoe erger als het werd. Enige kilometers voor de Elbe tunnel was het helemaal raak.

Het stond hier helemaal stil. Meerdere mensen verlieten zelfs hun voertuig om te kijken wat er aan de hand was. Na enige tijd bleek dat er iemand op de linkerbaan van de snelweg zijn auto niet meer aan de praat kreeg, dus werd dit deel van de snelweg geheel geblokkeerd. Nadat we de Elbe tunnel met een slakkengangetje voltooid hadden hebben we nog één stop gemaakt en zijn toen doorgereden naar Camping Bum aan de Borgdorfer See. Deze camping ligt bij Borgdorf-Seedorf, ongeveer een half uurtje van de Stena Line terminal in Kiel. Om 15.45 uur kwamen we aan op deze camping.

Nadat we ons aangemeld hadden zijn we nog even naar een pinautomaat op zoek gegaan omdat we op de camping niet konden pinnen i.v.m. een storing.We hadden de volgende dag bijna de gehele dag tot onze beschikking om bij de terminal te komen en kregen van de campingeigenaar toestemming om zo lang als we wilden op de camping te blijven, heel aardig. De camping beschikt ook over een restaurant waar we die avond gegeten hebben, niet het lekkerste eten wat we ooit gegeten hadden maar echt slecht was het ook niet. De rest van de avond hebben we doorgebracht in onze bus.