Vakantie 2010 Noorwegen 17 September 2010
Aankomst Terminal Frederikshaven in Denemarken om 7.45 uur. Vrij vlot mochten we de ferry verlaten eenmaal op weg richting de Duitse grens kwam het water geregeld met bakken uit de lucht. Menigmaal moest ik het gas los laten om een beetje zicht op de snelweg te houden. De snelweg door Denemarken is een saaie eentonige weg waar je trouwens, behoudens de snelheidsbeperkingen, goed kunt opschieten. Bij de grens met Duitsland, waar we om ongeveer 12.30 uur aankwamen, hebben we op advies van onze zoon een bakje koffie gedronken en tevens een broodje knakworst gegeten die er op dat tijdstip natuurlijk wel in ging.

Voordat we de Elbetunnel bereikt hadden was het alweer raak, een file, weliswaar langzaam rijdend, maar toch. Het lijkt wel of iedereen als eerste de tunnels in wil duiken. Na dit niet al te lang durend oponthoud zijn we doorgereden naar Bremen, buiten de baustelles ging dit vlot. Na Bremen verwacht je geen oponthoud meer want er zijn geen grote steden meer die aan dit deel van de snelweg liggen. Maar soms kan er iets fout gaan waardoor je 50 minuten lang in een file komt te staan. Waarschijnlijk heeft een vrachtwagen- chauffeur liggen slapen of iets dergelijks waardoor hij via de berm op zijn kant in de bosje was beland.

Er was op dat moment maar één rijstrook open want de kraan die het gevaarte uit de bosjes moest takelen stond op de rechter baan van de snelweg. Wat je dan ziet aan asociaal rijgedrag is niet te geloven. Om voorbij een aantal auto's te komen nemen sommige mensen de vluchtstroken en parkeerplaatsen om vervolgens aan het eind van de parkeerplaats weer in te voegen in de file. Als je ergens op tijd moet zijn ga dan eerder van huis! Na dit voorval kwamen we uiteindelijk om 18.45 uur aan in Hengelo. Opvallend was dat, precies op het moment dat wij de Nederlands - Duitse grens passeerden, onze zoon belde, net als de telefoontjes op 6 September. Toch een bepaalde Chemie??