Vakantie 2010 Noorwegen 16 September 2010
Nadat we het chalet in Vrådal netjes hadden achtergelaten hebben we de sleutel afgegeven bij Vrådal Hotel en zijn vervolgens op weg gegaan richting de terminal van Stena Line in Oslo. In de routebeschrijving werd nog de staafkerk in Heddal beschreven die we natuurlijk nog even hebben bekeken. Deze staafkerk is de grootste van de nog 28 bewaard gebleven staafkerken in Noorwegen en wordt daarom wel de 'kathedraal' genoemd. Bij de kerk waren inmiddels ook Johan en Annika aangekomen en even later arriveerden ook Ger, Nel, Els en Lenie. Na de bezichtiging en nog even gekletst te hebben met de aanwezigen hebben we even geluncht en zijn daarna verder gereden richting Oslo. Op een gegeven moment verlieten we de 2 baans wegen en kwamen we op 4 baans wegen te rijden. In Oslo aangekomen was het even opletten want in één van de tunnels is er een afslag naar de terminals van Stena Line en DFDS. Op zich ging dit goed maar eenmaal de tunnel uit kwamen we een klein beetje in de problemen.Overal waren er wegwerkzaamheden, alles stond op z'n kop, en onze navigatie was ook al de weg kwijt, en we waren niet de enigste.

We werden ook op een dwaalspoor gebracht omdat we geen ferry van Stena Line in de haven zagen liggen, wel de ferry van Color Line en die van DFDS. Later kwamen we er achter dat deze pas in het begin van de avond zou arriveren. De toegang naar de terminal was nog gesloten dus hebben we onze bus geparkeerd op de parkeerplaats bij de terminal waar je ook kunt betalen met je creditcard. We hadden genoeg tijd, dus zijn we even naar de belangrijkste winkelstraat van Oslo gelopen, de Karl Johans Gate. Dat deze straat nu zo bijzonder is kan ik ook weer niet zeggen. Op de weg terug naar de terminal kwamen we Ger, Nel, Els en Lenie tegen, samen hebben we in een restaurantje nog even een bakje koffie gedronken. Terug bij de terminal was inmiddels de poort open en hebben we onze bus bij het incheck loket geplaatst. Langzaam druppelden ook onze mede reisgenoten binnen. Na het inchecken was het wachten en nog eens wachten, de ferry van DFDS lag nog aan de kade.

Met een korte vertraging voer tegen half zeven de ferry, met de naam Stena Saga, de haven binnen om ons over te varen naar Frederikshaven in Denemarken, de ferry van DFDS was inmiddels vertrokken naar Kopenhagen. In de rij wachtende naast ons stond een bestelauto met daarin een stel uit de achterhoek (namen onbekend), ook op weg naar huis, waar we in de tijd dat we daar stonden te wachten nog veel lol mee hebben gehad. Ook Jeroen en Jolien waren aanwezig, ook met hen hebben we tot het inschepen hele gesprekken gevoerd. We mochten als tweede de ferry oprijden, dit was ons nog niet eerder gebeurd. Eenmaal aan dek hebben we onze spullen naar de hut gebracht op dek 5, waarna we naar het 'Metropolitan' á la carte restaurant zijn gegaan om wat te eten. Na het heerlijke etentje zijn we de ferry gaan verkennen. Aan het eind van de avond hebben we samen met Johan, Annika, Jeroen en Jolien nog wat gedronken in de 'Forza bar'. De hut kon niet tippen aan die van de Germanica III waarmee we de overtocht mee hadden gemaakt van Kiel naar Göteborg, en de kussens waren iets dikker dan een vloeitje. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ik de volgende morgen niet erg uitgerust opstond.