Vakantie 2010 Noorwegen 14 September 2010
De omgeving waar wij een aantal dagen verbleven maakt deel uit van Telemark en is niet zo spectaculair als het gebied van onze vorige verblijven. Veel bossen en meren en de bergen om ons heen waren een stuk minder hoog. We hadden voorgenomen om met het Fram stoombootje een boottocht te maken, maar onze directe Nederlandse buren Ger, Nel, Els en Lenie tipte ons dat het bootje in deze periode alleen op woensdag en zaterdag vaart. Dus zijn we maar op weg gegaan naar Ulefoss aan het Telemark Kanaal waar we de sluizen hebben bezocht die een hoogteverschil van 72 meter overbruggen. Vanuit Eidstod zijn we 4 kilometer in noordelijke richting gereden tot de afslag Kviteseid.

Hier zijn we rechtsaf geslagen. Deze route gaat in zijn geheel langs het Kviteseitvatnet en Flavatn, een paar grote meren. De route is niet echt spectaculair maar af en toe kom je leuke stukjes natuur tegen. Via Lunde, waar in de nabijheid ook een sluisje is, zijn we naar Ulefoss gereden. Op de 'hoofdweg' worden de sluizen duidelijk aangegeven. Vanaf de brug over het kanaal heb je een mooi zicht op de sluizen. Hier kwamen we aan de praat met Jeroen en Jolien, ook zij hadden dezelfde reis geboekt als ons. Met hun hebben we uitgebreid gesproken over ditjes en datjes en over onze vorige verblijfplaatsen Nordseter, Myrkdalen en de huidige verblijfplaats Vrådal.

En natuurlijk kwamen die dingen die we tot dan mee hadden gemaakt ook aan de orde. Terug in Lunde hebben we wegnummer 359 genomen naar Bø waar Gea, en toevallig ook Jeroen en Jolien, de nodige boodschappen heeft gehaald. Vanuit Bø hebben we wegnummer 36 gevolgd naar Seljord waar we op de E134 uitkwamen. Deze hebben we gevolgd tot de afslag naar Vrådal, wegnummer 41. Halverwege op de pas ontstond er korte tijd een kleine file toen een grote vrachtauto, die een graafmachine vervoerde, met veel moeite de haarspeldbochten probeerde door te komen. Het weer was deze dag zeer goed, het zonnetje en niet koud. Aan het eind van de middag heeft het een uurtje geregend en werd het een stuk kouder. Na de regenbui nog een aantal foto’s geschoten van ons verblijf.