Vakantie 2010 Noorwegen 12 September 2010
Het weer was bar slecht, maar dat heeft ons er niet van weerhouden om een rit te maken naar Mo in de gemeente Modalen. In Vinje zijn we bij de rotonde rechtsaf geslagen naar Voss, een plaats waar veel toeristen komen en verblijven. Vanuit Voss hebben we onze weg vervolgd richting Bergen. Voor de plaats Dale is er een afslag naar rechts richting Stamneshella en Mo (wegnr. 589). Direct vanaf het begin van dit weggetje is het landschap adembenemend. Het smalle, soms zeer smalle weggetje met veel zeer smalle tunneltjes stijgt en daalt langs de oevers van meerdere fjorden. Waar je ook kijkt, grote en kleine watervallen in overvloed. Opvallend veel grote platen mos zie je direct bij één van de eerste tunneltjes. Parkeren is hier gevaarlijk want het mos bevindt zich precies bij de ingang van het tunneltje en in een bocht, dus uitkijken !!

Het is geen druk weggetje maar op het moment dat je het niet verwacht komt er juist weer een auto om de hoek. Dit geldt trouwens voor het hele traject, dus langzaam rijden. Je kunt beter de plaatselijke bevolking voor laten gaan bij één van de vele verbredingen want hard rijden kunnen de Noren ook. Waar precies kunnen we niet uitleggen maar op een gegeven moment denk je dat je een mijnschacht in rijdt. Een zeer donker en zeer smal tunneltje waar je beter geen auto kunt tegenkomen. Op de heenweg kwamen wij een bestelwagen tegen die gelukkig precies op dat moment in een kleine inham kon duiken om ons voorbij te laten gaan. Achteruit rijden is helemaal niet te doen want het is er zeer donker.

Er wordt ook niet voor niets met borden aangegeven dat er fietsers in het tunneltje aanwezig kunnen zijn. Je moet dit weggetje echt zelf gereden hebben om te zien hoe verschrikkelijk mooi het weggetje en de omgeving er omheen is. In Mo hebben we een pauze ingelast en bij het einde van het fjord de schitterende mooie hoge watervallen bewonderd. Voor degene die denkt een tekort aan brandstof te hebben kan met de creditcard tanken bij een piepklein onbemand pompje bij de parkeerplaatsen aan het einde van de weg in Mo. Na de bezichtiging in Mo zijn we dezelfde mooie weg terug gereden, ook weer door het zeer donkere smalle tunneltje. Gelukkig kwamen we dit keer niemand tegen.

Aan het begin van de avond hebben we alvast een deel van onze bagage in de auto gepakt, want de volgende dag vertrokken we naar ons volgende en laatste adres in deze vakantie. Op het moment van pakken kwam er een Nederlandse auto aangereden. Het waren Jo en Marietje, net aangekomen voor 4 overnachtingen. Nadat we bij Jo en Marietje een kop koffie hadden gedronken en we elkaar nog even hadden bijgepraat hebben we definitief afscheid genomen want ons programma was zo dat we elkaar niet meer zouden ontmoeten in deze vakantie. De foto met Marietje en Gea is helaas zo donker geworden dat er weinig te onderscheiden valt, dus helaas..........

Dit was de laatste dag van ons verblijf bij Voss Fjellandsby in Myrkdalen.

Onze ervaring : Voss Fjellandsby was ook een prima locatie en het appartement zag er ook prima uit. Ten opzichte van Nordseter is dit een groot park met skiliften direct naast het park, dus ook weer grotendeels gericht op de wintersport. Op verschillende plaatsen werd nog driftig gebouwd aan een appartement of chalet. Zoals beschreven niet altijd geschikt voor gehandicapten dus informeer voordat je boekt eerst naar de mogelijkheden.