Vakantie 2015 Nederland Camping de Grote Altena, Oosterhout
Wegens omstandigheden hebben wij in het jaar 2015 maar zeer beperkt van onze vakantie kunnen genieten. Wij zijn er toch een weekje op uit getrokken al was deze keer niet naar het buitenland. Wij zochten een camping aan één van de rivieren in Nederland maar die zijn op de vingers van één hand te tellen. Wij kwamen, na het lezen van meerdere beoordelingen, uit bij Camping De Grote Altena in Oosterhout, direct gelegen aan Europa's drukst bevaren rivier de Waal en dichtbij Nijmegen. De meeste kampeerplaatsen zijn direct aan het water gelegen met een schitterend uitzicht op de rivier en de scheepvaart.

Niet alle schepen zijn modern en nagenoeg geruisloos dus is het wel even wennen als er af en toe een oud type schip met ronkende motor voorbij komt varen, ook 's nachts. De sanitaire voorzieningen (3 toiletgebouwtjes verdeeld over de camping) zijn modern, verwarmd en zeer schoon. Naast de toiletten hangt zelfs een toiletbrilreiniger-dispenser. Met behulp van een stukje toiletpapier kun je hiermee de toiletbril reinigen, dit hebben wij op al onze bezochte campings nog nooit gezien. In april hadden wij de camping al even bezocht en kwamen tot de ontdekking dat er nog maar enkele plaatsen onbezet waren. Om niet voor een verrassing komen te staan hebben wij toen al geïnformeerd hoe de situatie in september zou zijn.

Wij kregen te horen dat ook dan al heel veel gereserveerd was, dus hun advies was reserveren. In augustus hebben wij de camping een email gestuurd met het verzoek aan te geven welke plaatsen nog vrij waren in de door ons aangegeven periode. En inderdaad bleek dat er maar enkele plaatsen beschikbaar waren. Wij hebben toen maar een keuze gemaakt en de, wat ons de nog mooiste plaats leek, gereserveerd. De dichtstbijzijnde winkels bevinden zich in Oosterhout, een grote Lidl en een winkelcentrum met o.a. een Albert Heyn, Kruitvat en een cafetaria. In Andelst bevindt zich Caravancentrum Bovu (Hobby en Fendt) waar je terecht kunt voor eventuele caravan of kampeerbenodigheden.