Vakantie 2010 Nederland Camping de Lakens
Juni 2010 bezochten wij deze zeer mooi gelegen camping. De camping ligt op loopafstand van zee in een glooiend duinlandschap met hier en daar een stukje bos. Het maakt deel uit van De Kennemer Duincampings, een organisatie die ook beschikt over Kennemer Duincamping Bakkum, iets ten noord-westen van Castricum, en Kennemer Duincamping Geversduin, net iets ten zuiden van Castricum. De keuze van ons was gevallen op Kennemer Duincamping de Lakens omdat de afstand tot zee hier het kortste is, gemiddeld iets meer dan 500 meter. Dit neemt niet weg dat de laatste duin een behoorlijke kuitenbijter is, steil en mul zand. De grootte van de staanplaatsen, die her en der in het duinlandschap gemaakt zijn, is wisselend, van zeer klein tot vrij groot, met of zonder elektriciteit. Wat ons wel opviel is dat de afstand tot de 'buren' in sommige gevallen niet al te groot is.

Op het terrein staan meerdere toiletgebouwen die goed onderhouden worden. Het gebruik van douches, warm water voor het afwassen e.d. is in de prijs inbegrepen. Er is een supermarkt waar nagenoeg alles te koop is wat je zoal nodig hebt en een Italiaans eethuis. Zoals hierboven al beschreven is het één van de weinige campings die op korte afstand van zee ligt. Het beschikt over een eigen doorgang naar het strand. Net voordat je richting strand de camping verlaat ligt het jongerenveld, op ruime afstand van de overige toeristenplaatsen. Voor grote campers, en natuurlijk ook de kleinere, is er een speciaal camperplein. Voor kinderen is er ook genoeg te doen. Er zijn meerdere kleine speelvelden met zandbak, je kunt er o.a. volleyballen, voetballen, tennissen en tafeltennissen.

Ook is er een surfschool waar je deel kunt nemen aan een surfclinic. Wil je niet echt kamperen, dan zijn er meerdere mogelijkheden om iets te huren. Zo is er de de 'Airstream', een caravan uit de jaren '50 met de voorzieningen van nu. Dan zijn er de 'Beachlodges', luxe tenten geschikt voor 2 tot 4 personen en voor 4 tot 6 personen, en van alle gemakken voorzien. Tot slot de kampeerbungalows, huisjes met houten wanden en een zeilen dak. Zoals er op een camping in Londen een 'tamme' vos met de naam Dorus verblijft, leeft hier ook een 'tamme' vos. De naam is bij ons niet bekend. Hij of zij is in tegenstelling tot Dorus niet echt schrikachtig. Tijdens ons verblijf was er wel iets wat als minder prettig ervaren werd. Het krioelde van de kleine rupsjes, die constant tegen tafels of de stoelen opkropen en bij caravans tegen de voortent, om vervolgend de caravan binnen te dringen.