Vakantie 2008 Ierland 9 Juni 2008
Vertrokken bij Casey's Camping and Caravan Park, op weg naar St.Margaretís Beach Caravan and Camping Park bij Rosslare. We zijn de grote hoofdwegen gevolgd want we wilden een beetje vroeg op die camping aankomen. Vlak voor Rosslare wordt deze camping aangegeven. Na enkele kilometers over niet al te brede weggetjes bereik je de camping. Het ligt op 5 minuten lopen van een mooi zandstrand. Het is een leuke kleine camping met een aantal stacaravans. Op het moment dat wij arriveerden waren er nog weinig plaatsen bezet dus hadden we genoeg keuze voor een mooi plekje. Tegen de avond was er op ons pleintje nog ťťn plaats vrij dus vroeg arriveren is belangrijk. Na installatie heb ik een aantal foto's geschoten voor onze website en campingkaart en een stukje gefilmd.

Aan de rand van de camping staat het toiletgebouw. Het sanitair zag er heel goed uit, schoon en mooie ruime douches. Een Engelsman gesproken die zich afvroeg waarom deze camping in de 'Ireland 2008 Caravan & Camping Guide' maar twee sterren krijgt. Okť, er is geen speeltuin en de ligging is ook niet aan zee maar voor de rest hebben ze alles goed voor elkaar. Er stond nog een Nederlandse camper op het pleintje waar wij een plekje uitgezocht hadden. Later kwam ik in gesprek met de eigenaren van deze camper, Akcer en Anette. Hij vertelde mij dat 'het oude beestje' zijn beste tijd had gehad. Problemen met de koppeling enz. Akcer en Annette durfden het niet aan om verder door Ierland te trekken met hun oude Bedford dus hadden ze geregeld dat deze achterbleef en ze verder trokken met een huurauto. Aan het eind van hun vakantie zouden ze de camper weer ophalen om deze naar Nederland te rijden. Ze hebben twee kleine kinderen,

Sil en Sam, waar ik zo af en een balletje mee trapte op het middenveldje van 'ons pleintje'. De EK voetbal was begonnen en we wisten dat het Nederlands elftal hun eerste wedstrijd moesten spelen. We hadden bij het afwassen ontdekt dat er in het keukentje van de camping een kleine tv aanwezig was. Dat kwam dus goed uit want zowel Akcer als ik wilden de wedstrijd graag volgen. Het probleem was alleen dat er in de afstandbediening geen batterijen zaten. Nadat de eigenaresse van de camping er nieuwe in had gedaan ben ik tegen 7.45 naar het keukentje gegaan om het juiste kanaal op te zoeken even later gevolgd door Akcer. Later volgde nog een Engelsman, die, zoals wij vernamen, het niet zo had met het Nederlands Elftal. Daarna volgden Toon en Elly, een Nederlands echtpaar uit Brabant.

In Ierland is roken in de buitenlucht nog toegestaan dus hebben we in de rust van de wedstrijd Nederland-ItaliŽ een sigaretje gerookt. Op een gegeven moment vroeg ik aan Toon op welke manier zij de campings uitgezocht hadden waarop hij antwoordde dat deze geprikt waren van de site van Gea en Wim. Ik keek hem verbaasd aan en antwoordde dat het wel heel toevallig was dat die bewuste Wim op dat moment voor hun stond. De verbazing bij hun was even groot want dat was wel heel toevallig. Midden tweede helft kwam Gea ook even kijken en heeft zij ook kennis gemaakt met Toon en Elly. Nederland won de wedstijd tegen ItaliŽ met 3-0 dus de dag was weer goed. Na de wedstrijd hebben we samen met Toon en Elly nog even bij onze camper een drankje genuttigd. De volgende ochtend moesten we vroeg op want om 9.00 uur vertrok de ferry naar Fishguard.