Vakantie 2008 Ierland 8 Juni 2008
We hadden de avond hiervoor nog niet gepland wat we deze dag zouden ondernemen. We hadden wel een klein boekje bij de receptie op de camping gekregen met wat er zoal in de buurt is te zien. Een waterval hadden we nog niet gezien dus was de keuze gevallen op The Mahon Falls. Deze waterval in de The Comeragh Mountains, in het centrum van County Waterford, vind je iets ten noord-oosten van Dungarvan. Het ligt ook aan de Comeragh Drive, een toeristische route die d.m.v. borden wordt aangegeven. Vanaf een parkeerplaats loop je in een kwartier naar de waterval die goed te bereiken is. Het aantal liters water dat hoog vanaf een berg naar beneden kwam was op het moment dat wij er waren niet veel omdat het de laatste maand niet veel had geregend in dit gebied maar het was toch mooi genoeg om de waterval te filmen en fotograferen.

In tegenovergestelde richting gekeken zie je één en al groene heuvels. Vanaf de parkeerplaats volgt er een zeer steil stukje smalle weg, daarna gaat het naar beneden tot je weer op een 'normale' weg komt. Na deze mooie route zijn we nog even naar de oostzijde van Clonea Bay gereden om een paar foto's te schieten van de camping op afstand. Terug op de camping hebben we onze beentjes te ruste gelegd en een heerlijk bakje Nederlandse koffie gedronken. Later op de middag vertrokken er heel wat mensen van de camping, hun weekend zat er op. Veel kampeerders komen uit deze omgeving om even uit te waaien aan zee. In de avond stonden er bij ons aan de strandzijde nog 8 campers en caravans, de rest was weer naar huis of naar een andere omgeving vertrokken.

Naast de camping staat Clonea Strand Hotel met daarvoor een parkeerplaats waar 2 kleine winkeltjes aan staan. Ook staat er een friettent waar we deze avond maar eens gebruik van hebben gemaakt. De volgende dag vertrekken we naar een camping in de buurt van Rosslare waar we dinsdag de ferry nemen voor de overtocht naar Engeland. We hadden een camping net ten noord-oosten van Wexford uitgezocht maar van Annie en Piet hadden we de tip gekregen om St.Margarets Beach Caravan and Camping Park te nemen want daar hadden zij goede ervaringen opgedaan. Ook de afstand van de camping naar de ferry is kort, n.l. een kwartier rijden. Dit komt natuurlijk goed uit want onze ferry vertrekt al om 9.00 uur.