Vakantie 2008 Ierland 6 Juni 2008
Met een beetje weemoed vertrokken uit Doolin, wat hebben wij daar een aantal leuke dagen gehad. Dungarvan was onze volgende bestemming. Volgens onze navigatie zou de rit naar Dungarvan een rit worden van 3,5 uur maar het duurt altijd langer omdat je onderweg ook wel eens ergens stopt om te eten of om even je benen te strekken. Vanuit Doolin zijn we via de 67 naar Ennistimon gereden. Vervolgens de 460 naar Ennis en daarna de 18 naar Limerick. Vervolgens de 20 naar Mallow en van daaruit de 72 naar Fermoy. Van Fermoy de 72 naar Lismore en vervolgens de 72 naar Dungarvan. Een tijd geleden heeft RTL Travel Casey's Camping and Caravan Park bezocht. Zo te zien een leuke camping dus hadden we deze camping uitgezocht voor 3 overnachtingen. In eerste instantie waren we niet erg onder de indruk, een grote camping naast Clonea Strand Hotel met heel veel stacaravans en hier en daar een camper of caravan.

Aan de strandzijde heb je grofweg 30 plaatsen met elektra. Daarachter staan een ontelbaar aantal stacaravans. Daar weer achter zijn er een aantal grote en kleine velden waar weer caravans, campers en tenten kunnen staan. De camping beschikt over 2 toiletgebouwen, één tussen de stacaravans, de ander tussen het gedeelte met caravans, campers en tenten achter op de camping. We werden bij de receptie er op attent gemaakt dat het eerste toiletgebouw niet in gebruik zou zijn. Op zich zou dit niet zo erg zijn geweest, maar als je voor het achterste toiletgebouw bijna 4 minuten moet lopen dan vraag je je af of je daar wel gebruik van wil maken. Als je er dan ook nog eens achterkomt dat je de toegangssleutel vergeten bent dan kan het een zeer lastig probleem worden.

Ik kan mij enigszins voorstellen dat als er weinig mensen op het gedeelte bij het strand staan je het slot er op houdt maar in dit weekend stonden er op zaterdag zo'n 20 caravan en campers dus is het eigenlijk schandalig dat ze het eerste toiletgebouw gesloten hebben gehouden. Enkelen gingen dan ook met de auto naar het toiletgebouw. We zijn ook nog even Dungarvan in geweest om geld te pinnen en een winkeltje te vinden om iets leuks te kopen voor onze kleinkinderen Yvette en Jony, voor Jeffrey hadden we bij de Cliffs of Moher al wat gekocht. Het is in het centrum auto aan auto, veel mensen op straat, maar een winkeltje waar we iets leuks konden kopen hebben we niet kunnen vinden. Wel even iets om aan te denken als je in deze drukke plaats wilt parkeren, het eerste half uur is gratis, ook op de bewaakte parkeerplaats in de nabijheid van de haven. O ja, het weer, onderweg naar Dungarvan een paar kleine buitjes gehad, daarna scheen de zon met een heerlijke temperatuur.