Vakantie 2008 Ierland 4 Juni 2008
We werden wakker met regen. Het plan was om naar The Burren te rijden, een geweldig groot kalksteen plateau waar tussen de spleten, die door ijsvorming wind en regen onstaan zijn, zeldzame mediterrane en alpiene planten groeien. Tegen 10.00 uur werd het droog en weldra begon de zon ook nog eens te schijnen. Even later zijn we op weg gegaan richting The Burren. Via Lisdoonvarna en de 67 zijn we vlak voor Ballyvaughan recht afgeslagen, dit is weg nr. 480. Deze weg gaat door een deel van The Burren. Aan de linkerzijde kom je op een gegeven moment bij een parkeerplaats. Hier kun je n van de vele portaalgraven van dichtbij bewonderen, Poulnabrone Dolmen. Het dateert van 2500-2000 voor christus. Daarna zijn we naar het ruigste gedeelte van The Burren gereden genaamd Mullaghmore, wegnummers kan ik niet geven want wij wisten op een gegeven moment niet meer waar we ons bevonden. We hebben dan ook een aantal keren hetzelfde traject afgelegd.

Een goede gedetailleerde kaart is dan ook aan te bevelen. Wel kwamen we op zeer mooie plekjes waar je als het ware een soort ringen om de bergen ziet, werkelijk een zeer apart en fraai gezicht.  Op een gegeven moment zagen we een bordje met The Burren Perfumery. Daar moesten we natuurlijk ook even naar toe. Het ligt niet ver van Carran, ergens in The Burren. Hier kun je een tien minuten durende film bekijken over de planten en dieren die in The Burren zoal leven. De parfum, lotions en olin worden hier geproduceerd. Gea heeft voor haar zelf een aantal artikeltjes gekocht. Even later hadden we schijnbaar de weg op onze niet gedetailleerde kaart terug gevonden want we kwamen door Boston, een gehucht aan de Noord-Oostzijde van The Burren. Even verder dan Boston loopt er een weg, de 460, waar aan het begin van de weg een aantal kleine meertjes te zien zijn. Na deze meertjes is er aan deze weg niet veel te zien.

Via de 476 zijn we weer richting camping gereden. Ook reden we nog door Kilfenora waar nog veel High Crosses te vinden zijn en The Burren Centre. Achter Kilfenora Cathedral vind je het best bewaarde kruis genaamd Doorty Cross. Terug op de camping konden we terug kijken op een geweldig leuke dag. Tegen 21.00 uur zijn we naar de Gus O'Connors Pub gereden. Deze zeer bekende pub ligt ongeveer een kilometer verwijderd van de camping en is het centrum voor muziek- liefhebbers. Daar ontmoetten we ook Annie en Piet. Aan een klein tafeltje hebben we onder het genot van een aantal alcoholische drankjes gezellig gekletst en geluisterd naar typische Ierse volksmuziek, live gespeeld door twee muzikanten. Voor het eerst een Guinness geprobeerd. Piet bood mij aan om eerst maar eens een slok uit zijn pul te proberen voordat ik zo'n grote pul zou bestellen, en dat viel me niet tegen. Na twee halve liters Guinness en voor Gea een Irish coffee zijn we terug gegaan naar de camping.