Vakantie 2008 Ierland 26 Mei 2008
Dit was me een dag om niet snel te vergeten. Het waaide de avond hiervoor al aardig maar het harde waaien ging over in een stormachtige wind. Even getwijfeld of we het hefdak wel omhoog zouden doen, toch maar gedaan. Na het ontbijt ben ik naar de receptie gelopen om de eigenaar te spreken over onze website. Hij was erg te spreken en was ook zeer behulpzaam met het doorgeven van de campinggegevens. De enigste opmerking was dat we op onze campingkaart het gedeelte Wales niet apart hebben weergeven. Na het zien van het Schotse campingfilmpje vroeg hij hoe ik dat voor elkaar had gekregen. Ik heb hem beloofd dat ik hem na thuiskomst een mailtje zal sturen met tekst en uitleg. Tevens zal ik Wales apart op onze campingkaart vermelden. Daarna zijn we even gaan kijken bij de ferry terminal van Fishguard waar de ferries van P&O vertrekken naar Ierland. Vanaf de camping is dit ongeveer een kwartiertje rijden.

Bij de rotonde, vlak voor de terminal, bevindt zich een TESCO supermarkt. Hier hebben we een paar staafjes brood met gesmolten kaas gekocht. Ze waren overheerlijk dus vlak voor het vertrek naar Ierland willen we nog een paar van die staafjes meenemen. Nadat we even bij een parkeerplaats met uitzicht op de terminal de broodjes hadden genuttigd zijn we een klein eindje gaan rondrijden. Deze parkeerplaats wordt, zoals wij het zagen, ook gebruikt om te overnachten met een camper. Vanaf de parkeerplaats zijn we richting St.David's gereden (A487). Op een gegeven moment kun je rechtsaf naar St.Nicholas. Als je deze weg helemaal volgt kom je op een gegeven moment bij een jeugdherberg met net daar iets voor een kleine parkeergelegenheid aan de rechterzijde van de smalle weg. Hier heb je een schitterend uitzichtpunt.

Op dit punt loopt ook Pembrokeshire Coast Path, een lange-afstands wandelroute helemaal langs de kust van dit deel van Wales. De route loopt trouwens ook over het terrein van Fishguard Caravan and Camping Park. Zo af en toe zagen we dan ook backpackers langs onze camper wandelen. Vanuit het mooie uitzichtpunt zijn we nog even naar Strumble Head gereden, ook een mooi uitzichtpunt waar we toevallig op het moment van aankomst de ferry vanuit Ierland voorbij zagen varen en de snelle Stena Express op weg was naar Ierland. Daarna zijn we terug gereden naar de camping. Het stormde en regende ondertussen al aardig en dat was te zien bij terugkomst op de camping. Voor vertrek van de camping stond er naast onze bus een grote degelijke partytent die door de storm geheel voor de vlakte lag.

Het was maar goed dat enkele haringen goed in de grond waren geslagen anders was het hele gevaarte de lucht ingegaan. Het doek was geheel van het geraamde afgerukt en hing nog vast aan een paar punten van het geraamte. Niet veel later gingen er twee caravan voortenten voor de vlakte. Later in de middag kwamen de ongelukkige eigenaren terug op de camping. De mensen met de voortenten waren verstandig en hebben met veel moeite deze maar afgebroken en ingepakt, gelukkig voor hun zonder schade. De mensen met de partytent waren minder vrolijk toen ze terug kwamen. Nadat ze de mountainbikes op de camper hadden geplaatst en de elektra kabel opgeruimd hadden zijn ze vertrokken, de partytent achterlatend. Verder heb ik deze dag nog een aantal foto's gemaakt van de camping. Morgen vertrekken we met de Stena Express naar Ierland. Het is te hopen dat de storm dan geluwd is anders staat ons, denk ik, geen leuke overtocht te wachten.