Vakantie 2008 Ierland 25 Mei 2008
Deze morgen waren we al vroeg uit de veren. Nadat we onze dagelijkse perikelen hadden voltooid hebben we alles opgeruimd en de kaart voor de campingtoegang hadden ingeleverd zijn we 9,00 uur vertrokken richting Fishguard in Zuid-West Wales. Het regende en bij de eerste de beste afslag naar de M25 ging het ook al mis. We namen zonder naar de borden te kijken de verkeerde afslag. Maar de navigatie zou de navigatie niet zijn om ons weer op de juiste weg te helpen.

Eenmaal op de M25 verbaasden wij ons er over dat het op een zondag toch nog vrij druk was, geen files maar het was toch wel goed uitkijken. Na de M25 zijn we bij Heathrow Airport afgeslagen naar de M4, de autobaan naar Wales. Ter hoogte van Newbury aan de M4 is een tankstation met parkeerplaatsen waar we onze eerste pauze hebben genomen. Na een half uurtje zijn we weer vertrokken. Om weer op de M4 te komen was geen probleem maar ook nog eens de juiste richting op de M4 te vinden was voor ons wel een probleem. Ons navigatiesysteem was helemaal de kluts kwijt waarschijnlijk omdat er veel dingen gewijzigd waren. Dus waren we op onze eigen navigatie aangewezen. Nergens werd de richting van een grote plaats zoals bijvoorbeeld Bristol aangegeven.

En je raad het al, wel de M4 op maar of het zo hoorde, de verkeerde richting. Eenmaal op de M4 schoot de GPS ons weer te hulp. Na enkele kilometers moesten we via een viaduct aan de ander zijde van de M4 onze weg vervolgen. Na deze 'foutjes' kwamen we een tijd later aan bij de Severn Bridge. Vanaf het oosten moet je, als je gebruik maakt van deze brug, tol betalen. Omdat we geen banken in de bus hebben om mensen te vervoeren werden we aangeslagen voor het goedkoopste tarief, 5 pond en 30 pence. Ook was het hier vrij druk voor de poortjes. Het deed ons een beetje denken aan de tolpoortjes in Frankrijk. De tol betaal je trouwens pas als je al over de brug bent. Later passeerden je nog enkele grote plaatsen waarbij je bij enkelen wel heel dicht langs de bebouwing rijdt.

Nadat we nog een pauze hadden genomen zagen we voor de eerste keer Fishguard aangegeven. In de buurt van Narberth, op een rotonde, waren het richtingsbord Fishguard en de navigatie het niet met elkaar eens. Fishguaerd op het richtingsbord is de tweede afslag terwijl de navigatie ons de derde afslag in stuurde. We hebben de navigatie maar gevolgd want die geeft immers de snelste route aan, tenminste zo had ik het ingesteld. Achteraf waren we blij dat we een T4 bus hebben en geen auto met caravan want er waren gedeelten bij die ik liever niet met een caravan wil rijden en ook niet met een grote camper. Vandaar dat op bovengenoemde rotonde de tweede afslag wordt aangegeven.

Het traject wat wij reden is af en toe zeer smal met heel veel bochtenwerk en af en toe een stijgingspercentages van 14%. Dus als je in iets groots rijdt raadt ik deze weg ten strengste af en zou ik de borden Fishguard maar volgen. Wij vonden het wel een hele mooie route zo dwars door het binnenland. Uiteindelijk kwamen we bij de A487 aan. Volgens onze navigatie moesten we links en daarna, na enkele honderden meters rechtsaf. En inderdaad, daar stond een bordje langs de kant van de weg dat je rechtsaf naar de camping moest. We hadden thuis al een camping uitgezocht en de coördinaten erbij gezocht. Het klopte precies. De toegangsweg naar Fishguard Bay Caravan and Camping Park is zeer smal en vrij lang. Door het asfalt steekt zo hier en daar een pol gras. En weer dachten we zoals zo vaak, waar komen we in vredesnaam terecht. Maar onze keuze was een hele goede, werkelijk een qua ligging hele mooie camping. En ook hier was het vrij druk.

We konden midden op één van de veldjes nog een plaats krijgen voor 2 nachten. Na het installeren hebben we de camping verkend en het is in één woord grandioos. Er staat een toiletgebouw dat vrij recent gerenoveerd is en ziet er zeer goed uit. Het uitzicht vanaf de camping is even grandioos. Je hebt ondermeer zicht op de ferry terminal in fishguard. Het was regenachtig en er stond  veel wind dus hebben we deze dag niet veel meer ondernomen. Tegen de avond de eigenaar van de camping nog even gesproken en hem gevraagd of hij mij meer informatie kon verstrekken over zijn camping i.v.m. onze website. Hij vond dit geen probleem en hebben voor de volgende dag afgesproken om even bij elkaar te gaan zitten.