Vakantie 2013 Griekenland 2 Mei 2013
De dag van vertrek. Al vroeg opgestaan voor het ontbijt. Tijdens het ontbijt afscheid genomen van enkele personeelsleden die ons tijdens dit weekje verwent hadden. Ook nog even een laatste blik geworpen op onze kamer vanaf de buitenzijde van het hotel. Om 9.00 uur moesten wij klaar staan bij de ingang van het hotel waar wij werden opgehaald door een bus die ons naar de luchthaven zou brengen. Nadat alle gasten van andere hotels op Kos aanwezig waren kwamen wij, na ongeveer een uur, aan bij de luchthaven. Nadat wij hadden ingecheckt moesten wij door de douane. Hier mocht, in tegenstelling tot Eindhoven, het halskettinkje en de broekriem om blijven. Na het detectiepoortje werd Gea nog even gefouilleerd en werd ik bij de handbagage geroepen om deze te openen. Ik had werkelijk geen idee wat er aan de hand was tot dat de beste man een souvenir uit de handbagage haalde.

Eerst dacht ik dat het om de drinkbekers ging die wij voor de kleinkinderen hadden gekocht maar even later bleek dat het om een blik honing ging die wij in het bergdorpje Zia hadden gekocht. Dit mocht niet in de handbagage dus kwamen wij voor de keuze te staan, of alsnog als ruimbagage opgeven of in de vuilnisbak. Met al dat gedoe hebben wij gekozen voor de vuilnisbak. Vreemd is, maar wel logisch, dat je bij de Taxfree shop hetzelfde blik honing kunt kopen en deze mee kunt nemen in je handbagage, de douane ben je immers al voorbij. Gea heeft dus maar weer een blik gekocht terwijl de kosten voor een blikje honing inmiddels opgelopen waren naar ongeveer 20,-. Om ongeveer 12.20 uur Griekse tijd stegen wij op. De vlucht ging voorspoedig en zijn om ongeveer 14.45 uur Nederlandse tijd geland op Eindhoven Airport waar onze zoon Mark al op ons stond te wachten.

Bij deze willen wij het personeel van Ramira Beach Hotel heel hartelijk danken voor de gastvrijheid die wij mochten ondervinden tijdens ons verblijf. Ondanks de crisis in Griekenland waren jullie spontaan, behulpzaam en zeer vriendelijk. Ook willen wij onze groepje uit Nederland, Piet en Ellen, Huub en Joke, Peter en Marga en Ruben en Gemma bedanken voor de gezelligheid tijdens ons verblijf.

Speciale dank gaat uit naar het animatieteam van Ramira Beach Hotel. Mickey, Didi, Jojo, Ania, Flo en Alex hebben ons een onvergetelijke week bezorgd die wij niet snel zullen vergeten. Heel veel dank !!