Vakantie 2013 Griekenland 26 April 2013
Na een uitgebreid ontbijt kregen wij van een Nederlandse Hostess informatie over het eiland Kos. Vooraf hadden wij al een envelop gekregen met daarin een boekje 'bestemmingsinformatie Kos' en een deelnemerslijst met meerdere uitstapjes en activiteiten zoals een eilandtour, vulkaaneiland Nissyros, Rhodos, bootsafarie, duiken, snorkelen enz. enz. Na enige uitleg hebben wij voor 39.- p.p. gekozen om deel te nemen aan de eilandtour. Deze tour stond zaterdag 27 April op het programma.

Bij de ingang van het hotel kun je voor 5,- per dag een fiets huren. Nabij de hoofdingang van het hotel, aan de overzijde van de weg, bevindt zich een Nederlands verhuurbedrijf van fietsen, scooters, motoren, quads en trikes. Je bent niet afhankelijk van deze twee mogelijkheden, in Kos-Stad bevinden zich heel veel verhuurbedrijven, ze zijn alleen veel verder verwijderd van het hotel. Dit hoeft geen probleem te zijn want de halte voor de bus staat ook bij de hoofdingang van het hotel. Twee keer per uur stopt hier de bus die je naar Kos-Stad brengt dat drie kilometer verderop gelegen is.

Ook aan de overzijde van de weg bevindt zich ook een klein winkeltje met souvenirs. Gea heeft hier twee zeepjes en een puimsteentje gekocht. Inmiddels hadden wij kennis gemaakt met alle zes medewerkers van het animatieteam bestaande uit de Roemeense 'Mickey', 'Flo' en 'Jojo', de Poolse 'Ania', 'Alex' uit Nigeria en de Nederlandse 'Didi' waar wij al kennis mee hadden gemaakt. Dit zijn hun artiestennamen, hun echte namen maak ik om privacy reden niet bekend. Communiceren was geen probleem, Mickey, Flo en Didi spreken Nederlands, Ania, Jojo en Alex Engels.

Van 9.00 uur in de ochtend tot 24.00 uur hield het animatieteam de gasten bezig met sport, spel, ochtendgymnastiek, buikdansles, shows enz. enz. Ook de kinderen, van klein tot groot werden zeker niet vergeten. Zo werden er elke dag om 15.00 uur, aan de rand van het zwembad dansjes uitgevoerd op de liedjes 'La Bomba' en 'Opa Opa'. De kinderen konden zich aansluiten om mee te dansen.