Vakantie 2013 Griekenland 25 April 2013
Voor het eerste vliegen, voor het eerst in een hotel, voor het eerst All Inclusive, kortom een geheel andere vakantie dan wij gewend zijn. Mark, onze zoon, had aangeboden om ons naar Eindhoven Airport te brengen en een week later weer op te halen. Om 3.00 uur zijn wij vertrokken uit Hengelo, aankomst bij Eindhoven Airport om 4.30 uur. Na het inchecken is Mark weer vertrokken naar huis. Wij hebben, voordat wij door de douane gingen nog even rond gekeken en een kop koffie gedronken. Om 6.10 uur hebben wij ons gemeld bij de douane. Voordat wij door het detectiepoortje mochten moest je je eerst ontdoen van ijzer en zilverwaren, horloge, broekriem etc. etc. Deze attributen, inclusief jas, moeten in een plastic bak worden gelegd die vervolgens door een scanner ging. Om 6.45 uur mochten wij het vliegtuig betreden, een Boeing 737-700. Om 7.20 uur gingen wij de lucht in op weg naar het eiland Kos.

Na ongeveer 3 uur en 15 minuten zijn wij geland op de luchthaven van Kos. Nadat wij de koffer van de lopende band hadden gehaald verlieten wij de terminal. Buiten werden wij opgewacht door een hostess van Tui Arke die ons door verwees naar bus nr.5 die ons naar het hotel zou brengen. Niet iedereen in de bus had geboekt voor Ramira Beach Hotel dus reed de bus, voordat wij ons hotel hadden bereikt, eerst langs andere hotels. Uiteindelijk kwamen wij aan bij Ramira Beach Hotel waar wij ontzettend vriendelijk welkom werden geheten door het personeel. Onze koffers werden door een jongeman naar onze kamer gebracht waar hij nog enige uitleg gaf over een aantal belangrijke zaken zoals de werking van het elektra. Wij verbleven op de begane grond in kamer 24 van het hoofdgebouw met uitzicht over zee op Bodrum in Turkije. Nadat wij ons een beetje gesetteld hadden hebben wij het hotel een beetje verkent om vervolgens naar het restaurant te gaan. Daar werden wij opgewacht door een alleraardigste gastheer die ons naar een tafeltje begeleidde.

Nadat een ober ons de drankjes had geserveerd zijn wij wat eten gaan halen. In Griekenland is een ochtendontbijt en twee keer per dag warm eten de gewoonte. Het is niet te geloven hoeveel keus je hebt, in een woord geweldig. Bij meerdere etenswaren wilden wij toch wel meer uitleg want lang niet alles kwam ons bekend voor. Nadat wij heerlijk hadden gegeten hebben wij, onder het genot van een kop koffie, thee en frisdrank, een tijdje op het terras bij het zwembad gezeten. Alle, ja alle personeel van het hotel spreekt je aan en vraagt of alles naar wens is. Ook de obers vragen geregeld of je nog iets wilt drinken. Ook hebben wij kennis gemaakt met een Nederlandse jongedame genaamd 'Didi' en een Belgische jongedame die werkte voor Thomas Cook. Didi maakte deel uit van het animatieteam van het hotel. Deze dag, 25 April, was de eerste dag dat het hotel weer geopend was voor het jaar 2013 zo vertelde Didi ons. Wij waren dus, met nog een aantal anderen, de eerste gasten van het seizoen. Ook nog even naar zee gewandeld waar je aan de overkant van het water Bodrum in Turkije ziet liggen.

Het strand bestaat uit kleine en grote stenen die niet uitdagen om er badhanddoek neer te leggen om er vervolgens op te gaan liggen om te zonnen. Daarom kun je gebruik maken van een van de vele strandbedjes met zon/wind luifel. Deze staan bij het strandpaviljoen waar je, net als in het hotel, van alles gratis kunt bestellen als je All Inclusive hebt geboekt. All Inclusive gasten waren te herkennen aan een zwart polsbandje die je om de pols droeg. Deze krijg je bij het inchecken. Vanaf 18.30 uur kun je aan tafel voor het avondeten. De avond hebben wij doorgebracht in de bar bij het zwembad samen met Piet en Ellen, Huub en Joke, en Peter en Marga waar wij inmiddels kennis mee hadden gemaakt. Zij zaten ook in hetzelfde vliegtuig als ons maar hadden via andere reisorganisaties geboekt. Op het terras zorgde het animatieteam de gehele avond voor de nodige ontspanning en inspanning voor jong en oud. Het hotel beschikt trouwens over twee zwembaden, beiden gevuld met zoutwater. Het eerste ligt tussen het hoofdgebouw en de overige vier appartement gebouwen, de andere een beetje verscholen achter de eetzaal. De laatste beschikt ook over een bar.