Vakantie 2013 Engeland 25 Oktober 2013
Qua tijdplanning was dit de lastigste dag. Zoals eerder beschreven moesten wij de camper voor 10.00 uur afleveren bij Holee campers. Binnen en buiten schoon, de vuilwatertank en toiletreservoir leeg, alles weer op de plek waar het hoort en een volle dieseltank. Maar hoe krijg je een camper gewassen in zo'n kort tijdsbestek? Oplossing, een wasstraat voor campers en vrachtwagens. Maar waar? Gelukkig bevindt zich in Veenendaal, net ten noorden van Rhenen zo'n wasstraat.

Tijdens telefonisch contact thuis met deze firma werd mij geadviseerd om direct om 8.00 uur bij de wasstraat aanwezig te zijn zodat wij als eerste aan de beurt zouden zijn. Na enig oponthoud bij camping Bergbad arriveerden wij tien minuten later dan afgesproken bij de wasstraat waar voor ons nog een busje en een vrachtwagen stonden. Als je dan weet dat het wassen van een vrachtwagen drie kwartier tot een uur in beslag neemt dan weet je al dat je in tijdnood komt dus heb ik Holee campers gebeld met de mededeling dat wij 10.00 uur niet zouden halen.

Gelukkig werd er geen probleem van gemaakt en werd ons ook nog medegedeeld dat wij ook nog oponthoud konden verwachten op de N233 in verband met wegwerkzaamheden. Ondertussen waren Gea en Jony in de camper begonnen met het opruimen en schoonmaken. Het toiletreservoir hadden wij al geleegd en gereinigd op camping Bergbad, de vuilwatertank mochten wij legen bij de wasstraat. Tegen 9.50 uur verlieten wij de wasstraat waarna wij de camper nog afgetankt hebben. Tegen 10.30 uur kwamen wij uiteindelijk aan bij Holee campers.

Op een formulier dien je nog even in te vullen of er zaken beschadigd of verdwenen zijn of niet werken. Mocht er niets beschadigd of verdwenen zijn dan wordt het borgbedrag van 1000,- binnen twee weken terug gestort op je bankrekening. Na het invullen van het formulier en een laatste inspectie in de camper zijn wij op weg gegaan naar huis. Na een half uur rijden vroeg Gea zich af waar alle jassen waren. Na controle in de kofferbak bleken deze niet aanwezig te zijn, dus Holee campers maar weer gebeld. En ja hoor, de jassen hingen nog netjes in de grote hangkast van de camper. Nadat wij de jassen hadden opgehaald zijn wij zonder verdere problemen terug gereden naar huis.