Vakantie 2013 Engeland 24 Oktober 2013
Vanuit Pevensey zijn wij, via Rye, richting Dover gereden. Ook Rye hadden wij al twee keer eerder bezocht, Mark en Jony nog nooit, dus een plaatsje gezocht op de parkeerplaats langs de spoorlijn. Rye is een oud vestingstadje waarvan het oude gedeelte op een heuvel is gebouwd. Het mooiste gedeelte van Rye dan ook boven op de heuvel. Om boven te komen wandel je door een aantal smalle, zeer pittoreske straatjes bestraat met kleine zwerfkeitjes en aan beide zijden oude knusse huisjes.

Boven vind je The Parish Church of St Mary, een kerkhof met een aantal zeer oude graven en Ypres Tower. Beneden, aan het eind van het haventje, vind je een aantal antiek -en souvenir winkeltjes. Ook aan Cinque Ports Street vind je veel leuke kleine winkeltjes en restaurantje waaronder 'The Runcible Spoon' een gezellig klein restaurantje waar wij Fish and Chips hebben gegeten. In de buurt van Rye ligt Camber Sands, het enige zandstrand in East Sussex en bekend om zijn natuurlijke schoonheid en veilig zwemwater. Na het bezoekje aan Rye zijn wij de A259 gevolgd richting Folkestone, naar de laatste camping voor de terugvaart naar Duinkerken.

Wij hadden eerst een camping gepland in Martin Mill, met de naam Howthorn Farm maar aangezien wij al goede ervaringen hadden met Folkestone Camping and Caravanning Club Site, die wij al twee keer eerder hadden bezocht, hebben wij toch voor de laatste gekozen. De camping and Caravanning Club Site is gelegen aan de oostzijde van Folkestone. Zoals wij in eerdere reisverslagen al hebben beschreven zat het weggetje naar de camping nog steeds vol gaten. De enige verandering waren de gele strepen aan beide kanten van de weg. Voorheen hadden mensen wel eens de neiging om deze smalle weg nog smaller te maken door hun auto langs de kant te parkeren om vervolgens naar zee te lopen.

Op de camping was er niets veranderd en nog steeds zeer goed onderhouden. Het verbaasde ons dat er toch nog een tiental campers stonden om deze tijd van het jaar. Het toiletgebouw aan het eind van de camping was gesloten dus stonden de campers nagenoeg allemaal bij de ingang, daar bevindt zich ook een toiletgebouw. De eerste hardstandingplaats bij de ingang was op dat moment nog vrij dus hebben daar gelijk voor gekozen. Geregeld hebben wij het houten plateautje achter de camper bezocht waar je een prachtig mooi uitzicht hebt over zee.