Vakantie 2013 Engeland 23 Oktober 2013
De volgende camping hadden wij gepland in de buurt van Eastbourne om de krijtrotsen bij Beachy Head te bezoeken. Gea en ik hadden dit spectaculaire deel van de Engelse zuidkust al twee keer eerder bezocht, Mark en Jony nog nooit en dit wilden wij ze niet onthouden. Vanaf Pear Tree Holiday Park in Holton Heath bij Poole hebben wij via Southampton de M27 en de A27 gevolgd tot de afslag naar Newhaven. In Newhaven vonden wij een grote Lidl winkel waar wij gelijk maar gebruik van hebben gemaakt. Vervolgens hebben wij onze weg vervolgd over de A259 richting Eastbourne tot de afslag naar Beachy Head.

Parkeren nabij Beachy Head was een tijd geleden nog gratis, nu staan er op alle parkeergelegenheden een parkeermeters. Het zonnetje scheen maar er stond ook een vrij strakke wind. Mark en Jony liepen direct naar de rand van de krijtrots waar de wind nog krachtiger was. Daarna zijn Gea, Mark en Jony naar de vuurtoren gewandeld. Eenmaal boven was de wind stormachtig en moesten Gea en Jony zich vast houden aan het fragiele hekwerk. Langs het pad naar de vuurtoren was goed te zien dat het afkalven van de krijtrotsen zijn sporen nalaat want het was al gevorderd tot aan het pad. In 1999 hebben ze de vuurtoren al 10 meter landinwaarts verplaatst in verband met het afkalven.

Weer terug in de camper hadden wij een camping in Pevensey gevonden, genaamd Fairfield Farm. De camping ligt aan de B2191, niet ver van Eastbourne. Bij aankomst leek de camping uitgestorven maar er waren toch nog 2 campers aanwezig. Nadat wij ons hadden aangemeld zijn wij naar Eastbourne gereden om een paar souvenirs te kopen. De camper hadden wij geparkeerd langs zee aan de Marina Parade. De bedoeling was dat Gea, Mark en Jony de winkels in het centrum zouden bezoeken maar schijnbaar was er op Eastbourne Pier een winkel waar, naar later bleek, ook van alles te koop was want het centrum hebben ze niet gezien. Terug op de camping hebben wij gevraagd of wij de camper op het asfalt bij het toiletgebouw mochten parkeren want bij bezoek aan het toiletgebouw moest je telkens door het zeer zompige gras.