Vakantie 2013 Engeland 21 Oktober 2013
Deze dag stond er een rondrit op ons programma. Het enige dat niet meewerkte was het weer. De avond ervoor was het al flink gaan waaien en het regende ononderbroken. Het weerhield ons er niet van om toch te gaan. Vanaf de camping naar Porlock gereden waarna we de A39 naar Porlock Hill hebben gevolgd. In Porlock wordt er al aangegeven dat dit een behoorlijke steile klim is. Auto's met caravan worden dan ook aangeraden de tolweg te gebruiken. Vervolgens zijn wij afgeslagen naar Exford, een mooie smalle weg door een heuvelachtig landschap met heide en veel varens. De eigenaar van de camping had ons geïnformeerd over mooie uitzichtpunten op de uitgestippelde route maar daar hadden wij op deze natte en bewolkte dag niets meer aan.

In Exford kwam ik aan de praat met een op leeftijd Engels vrouwtje die ons erop attendeerde dat er richting Dulverton een aantal wilde pony's en een wit paard waren gesignaleerd. Dus de weg naar Dulverton maar gevolgd. Maar helaas, geen spoor van deze dieren. Ook zijn wij nog even van de 'hoofdweg' afgeweken en zijn we over een aantal zeer smalle maar goed te berijden weggetjes gereden. Je moet alleen geen ander voertuig tegenkomen want dan heeft of de een of de ander een probleem. Aangekomen in Dulverton hebben wij de camper even langs de kant van de weg geparkeerd om te fotograferen en te filmen. Vervolgens zijn wij richting Minehead gereden, niet de normale route over de A396 maar de afslag naar Brompton Regis.

Eenmaal in Minehead hebben wij de camper geparkeerd aan de boulevard, recht tegenover de gokhal. Het was etenstijd dus zijn wij een takeaway binnengelopen. Ik was in Engeland dus bestelde ik een overheerlijk Engels ontbijt. Gea bestelde een hamburger speciaal, Mark en Jony een cheeseburger. Nadien zijn wij nog even naar jachthaventje gereden. Ook moest er worden gewinkeld en getankt. Net buiten Minehead bevindt zich naast de Tesco supermarket ook een tankstation, dus twee vliegen in één klap. Vanuit Minehead zijn wij naar Porlock gereden om dit plaatsje te verkennen. Hier vind je veel schilderachtige rietbedekte huisjes en beschikt het over een aantal pittoreske winkeltjes waaronder een bakkertje waar je nauwelijks met 5 personen binnen kunt staan. Na het verkennen van Porlock zijn wij terug gereden naar de camping.