Vakantie 2013 Engeland 18 Oktober 2013
Omdat wij onze T4 camper al een tijd geleden verkocht hebben en toch een beetje verknocht zijn aan kamperen hadden wij na enig beraadt besloten om begin oktober een camper te huren. Toen later bleek dat zowel onze zoon als onze kleindochter in de herfstvakantie beiden een week vrij hadden hebben wij ze gevraagd of ze eventueel ook zin hadden in een weekje Engeland. Daar hoefden ze beiden niet lang over na te denken dus hebben wij onze vakantie verschoven naar de herfstvakantie. In eerste instantie hadden wij een 6-persoons camper gehuurd bij 123camperverhuur in Vaassen, compleet verzekerd, geen bijkomende kosten en onbeperkt aantal kilometers. Wel moet er een borg van 1000,- worden betaald maar dit geldt bij nagenoeg alle camper verhuurbedrijven. Echter, een week voor vertrek, werden wij gebeld door het bedrijf dat de camper die wij gereserveerd hadden een fikse aanrijding had gehad in Duitsland waar ook drie vrachtwagens bij betrokken waren. De camper was in de tijd die nog restte niet te repareren want de schade was te groot.

De tweede camper waarover zij beschikken was ook al verhuurd. Wel was het bedrijf zo vriendelijk om voor ons op zoek te gaan naar een alternatief, zodat wij terecht kwamen bij Holee Campers. Na een telefoontje bleek dat zij nagenoeg dezelfde camper in de verhuur hebben als 123camperverhuur dus was de keuze niet moeilijk. De normale gang van zaken bij de meeste camper verhuurbedrijven is dat je de camper op de eerste dag kunt afhalen vanaf 17.00 uur en op de laatste dag weer terug moet zijn voor 10.00 uur. Verhuurtechnisch natuurlijk slim maar voor de huurder zeer nadelig want je hebt op deze manier al twee verloren dagen. Helemaal als het bedrijf niet naast de deur is, is dit zeer lastig. Daardoor hadden wij besloten om de eerste vakantie overnachting in de buurt van het verhuurbedrijf te nemen zodat wij al een eind op weg zouden zijn.. Let wel op, sluit bij je reisverzekering ook vervangend vervoer af want dit zit niet in het pakket bij Holee Campers.

Tot onze grote verbazing belde de verhuurder ons met de mededeling dat wij de camper al om 10.00 uur konden afhalen i.p.v. 17.00 uur. De optie om te overnachten in de buurt van het bedrijf hebben wij dus laten vervallen. Zo gezegd, zo gedaan, om 10.00 uur stonden wij voor de loods van Holee Campers. Na heel veel uitleg over de werking van camper zijn wij naar huis gereden om alle spulletjes in de camper te pakken. Onze auto konden wij tegen een vergoeding van 10,- in de loods van het bedrijf een weekje laten staan. Om 15.00 uur hebben wij onze zoon Mark en kleindochter Jony opgehaald en daarna richting Duinkerken gereden waar wij de volgende dag om 12.00 uur de ferry hadden gereserveerd. Omdat het wel eens een latertje kon worden had ik voor de overnachting Camping Ter Hoeve, in het Belgische De Panne, gemaild of het mogelijk was om daar te overnachten. Geen probleem, zij beschikken over een apart deel voor laatkomers inclusief elektra zo werd ons per mail bevestigd. Ook was er een foto toegevoegd waar de je deze plek kunt vinden.

Bij aankomst bleek echter dat deze plek volledig vol stond met campers en caravans. Dan maar parkeren op het ernaast gelegen parkeerterrein, je moet toch iets. Niet veel later kwam er een auto aan gereden, dit bleek de eigenaar van de camping. Hij vond dit zeer vervelend en bood ons, bij uitzondering, een plekje op de camping aan. Even later werd duidelijk waarom deze plek zo druk bezocht wordt, Plopsaland De Panne ligt namelijk.op loopafstand van deze camping.