Vakantie 2007 Engeland Kent, 13 September
We besloten om de dikke zomereik in Nonington maar eens op te zoeken. Nonington ligt iets ten westen van Deal dat je aan de oostkust van Kent kunt vinden. M.b.v. de coördinaten in de navigatie (51.215920, 1.229720) werden we precies naar de plek geloodst. Hier is tevens de toegang naar een privé landgoed. Achter een klein poortje (links van het privé terrein) staan verspreidt over een grote glooiende grasvlakte verschillende, soms hele oude en dikke zomereiken. We kwamen er samen niet uit welke van de dikke zomereiken de eik was die ik op internet had ontdekt. Voor de zekerheid heb ik van de dikste bomen dan ook maar een foto gemaakt. Weer buiten het poortje kwam toevallig een 4x4 aangereden met achter het stuur de eigenaar van het privé landgoed. Gea wou toch weten welke van de bomen de dikste en oudste was en stelde deze vraag.

Deze meneer nodigde ons uit om mee te lopen naar zijn privé terrein want de dikste en oudste zomereik staat namelijk op zijn terrein en niet op de grasvlakte. Na een korte wandeling kwamen we aan bij the Fredville Oak Majesty, en ja hoor, dit exemplaar is niet te vergelijken met de andere eiken, wat een gigantische stam (zie de 3 foto's hierboven). Wil je de zomereik ook bezichtigen dan is het geen probleem om het landgoed te betreden, wel even bij het huis aangeven wat de bedoeling is. I.v.m. publicatie op onze website heb ik dit overlegd met de eigenaar zodat je niet terughoudend hoeft te zijn om zijn terrein te betreden. De volgende bestemming was Sandwich, een aardig plaatsje maar in onze ogen niet echt bijzonder. Hier hebben we wat gegeten, Gea broodjes met sausages, ik een Engels ontbijtje.

Daarna nog even de White Mill bezocht die net buiten Sandwich te vinden is. Van daaruit zijn we naar Broadstairs gereden. Aan de weg die parallel loopt aan de boulevard staat het Charles Dickens House, het huis dat Charles Dickens in de zomers vaak bezocht en waar hij zijn meeste boeken schreef. Na ontvangst door een leeftijd zijnde man werden we een kamertje verder voorgelicht door een klein, oud, schattig vrouwtje. Zij was gekleed als in de tijd van Charles Dickens. Ook kun je het kamertje bezichtigen waar Charles Dickens meestal zijn tijd doorbracht Alle meubilair e.d. staat opgesteld zoals ze vroeger ook stonden. Verder vind je een groot assortiment aan foto's, materialen en brieven uit die tijd. Na de bezichtiging van Dickens House zijn we naar Deal gereden. Hier vind je Deal Castle, een kasteel met meerdere, in formaat variërende, ronde vormen. Wel een mooi kasteel, alleen jammer dat het aan een drukke weg ligt met allerlei huizen en andere gebouwen. Vanuit Deal zijn we naar de camping gereden.