Vakantie 2007 Engeland Kent, 12 September
Thuis had ik voor de zekerheid alle door ons bezochte bezienswaardigheden al m.b.v. Google Maps co÷rdinaten uitgezocht en in mijn navigatie gezet, inclusief terminals en de camping. En dat is achteraf een goede keuze geweest want je kunt je volledig concentreren op de weg. En het mooiste was, in de meeste gevallen werd je tot op de meter nauwkeurig naar de plek geloodst waar je wezen moest. En als je dan ook nog de kortste route activeert dan wordt je over de allerkleinste weggetjes van Kent en Sussex geloodst. Fairfield Church, ofwel Church of St. Thomas A Becket, is een 15e eeuws kerkje dat je midden in de weilanden, omringd door grazende schapen, ten noord-oosten van Rye kunt vinden. Voor de zekerheid hier de GPS-co÷rdinaten (51.003440, 0.800270) voor diegene die dit kerkje willen bezoeken want volgens de jongeman, die binnen bezig was met het restaureren van dit schitterende kerkje, hebben ze ooit bezoekers gehad die 3 dagen hadden gezocht. Van het kerkje naar het mooie Bodiam Castle dat omringt wordt door een gracht. Voor 2 pond kun je de auto parkeren en verder zonder kosten rondom het kasteel wandelen.

Bij de entree is tevens een restaurant waar je binnen of buiten wat kunt drinken en/of eten. Bij mooi weer kun je een plekje opzoeken op ÚÚn van de grote glooiende grasvelden voor het kasteel waar je even uit kunt rusten. Een bezoekje binnen de muren van Bodiam Castle is niet gratis. Vanuit Bodiam Castle zijn we naar Pevensey Castle gereden. Onderweg in Ninfield heeft Gea een brood gekocht in een winkeltje met postkantoor dat voor een woning was gebouwd. Op de parkeerplaats naast Pevensey Castle hebben we een broodje gegeten en naderhand het kasteel bekeken. De toegang binnen de muren van het landgoed van Pevency Castle is gratis, toegang binnen de ru´nes van het kasteel zelf is niet gratis, 4 pond per persoon. Na Bodium Castle naar de plek die we in 1999 ook al hadden bezocht, Beachy Head. Indrukwekkende, op vele plaatsen loodrechte kliffen met in de diepte een vuurtoren midden in het water. Op sommige plekken zijn deze kliffen 165 meter hoog. Verderop staat bovenop de krijtrotsen een vuurtoren die in 1999 veertig meter verplaatst is i.v.m. het afkalven van de krijtrotsen.

Deze vuurtoren kun je via een behoorlijk steil geasfalteerd pad te voet bereiken. Alle parkeermogelijkheden zijn in tegenstelling tot 1999 niet meer gratis, overal staan parkeermeters. Voordat we Beachy Head bereikten werden we door de navigatie door Eastbourne geloodst, een super toeristische plaats dat op deze mooie zonnige dag in september ook goed te merken was. Vooral de boulevard met de prachtige bloemperken werd druk bezocht. Vanuit Beachy Head terug naar Folkestone, via Hastings waar we in 1999 op Hastings Touring Park hebben gestaan. Ook kwamen we door Rye, ook een trekpleister dat we in 1999 hebben bezocht. Cliff Edge' (Beachy Head) daar waar de vuurtoren in zee staat. Bij de gebeurtenissen op deze plek moet je niet te lang stil blijven staan. Het heeft ook een record waar ze niet blij mee zijn, het is de plek waar de meeste zelfmoorden van de wereld worden gepleegd. Hier springen zo'n 20 mensen per jaar van deze klif af omdat ze het leven niet meer zien zitten.

Hieronder een Citaat uit het NPO (Netherlands Public Broadcasting).

Garry Russell, gepensioneerde kustwachter haalde meer dan honderd lichamen uit zee, waarom ze het doen, hij weet het nog steeds niet. Zijn collega: Als je begint te denken om de redenen van hun daad dan word je eigen leven een puinhoop. In tegenstelling tot 1999 hingen en lagen er op diverse plaatsen bloemen, een beertje aan een draad en op veel plaatsen is er een kruis geplaatst, ter nagedachtenis aan een familielid, vriend of kennis. 99% van de mensen die hier zich van het leven proberen te beroven overleeft dit niet.

Een telefoon nabij de klif geeft ze de laatste mogelijkheid om hulp in te roepen. Bill Hull maakte hier gebruik van voordat hij sprong om zijn vrouw te laten weten waar hij was. De bedoeling was om rust te brengen en verlost te zijn van zijn ondraagbare depressies. Citaat; Het is geen reisje naar het paradijs maar de mogelijkheid om uit de hel te geraken. Maar zijn poging om uit de hel te geraken eindigde halverwege de klif. Hij is nu verlamt en gebonden aan een rolstoel om zich te verplaatsen.

Zes jaar na zijn poging had hij de moed om terug te gaan naar Beachy Head. Net als toen bracht een bus hem op een afstand van 15 meter van de klip. Net als toen vloog er een helicopter boven de plek waar hij zichzelf van het leven probeerde te beroven. EÚn kruis was geplaatst op een plek waar je je van af vraagt wie en hoe hebben ze dat kruis daar geplaatst. Ik had het lef niet gehad om die actie uit voeren.