Vakantie 2007 Engeland Kent, 11 September
Vertrek uit Hengelo om 5.25 uur, aankomst Ferry terminal Calais +/- 11.00 uur. Ferry geboekt om 14.00 uur. We konden een ferry vroeger voor dezelfde kosten, vertrek 12.35 uur. De overtocht duurt ongeveer anderhalf uur. Bij helder weer, en dat hadden we, kun je de White Cliffs of Dover zien liggen. Eenmaal aan het varen hebben we de ferry verkend. Aan de voor-en achterzijde van deze ferry is geen mogelijkheid om naar buiten te kijken. Alleen als je gebruik maakt van het restaurant aan de voorzijde van het schip heb je zicht op zee. Bij het naderen van Dover zie je boven Dover het kasteel, Dover Castle liggen. Een mooi kasteel maar wat later in de week bleek, geen goedkoop uitstapje. Na het verlaten van de ferry leek het wel een doolhof waar je langs moest rijden. De afstand hemelsbreed was vele malen korter dan de afstand die wij af moesten leggen om de terminal te verlaten. Het staat trouwens allemaal wel duidelijk aangegeven welke richting je moet volgen en dan is er ook nog de navigatie die zelfs hier de kronkeltjes van het wegennet bij de terminal aangaf. Het was wel even weer wennen om links te rijden maar met behulp van de navigatie gaat het in ieder geval een stuk eenvoudiger.

Na het verlaten van de terminal volgen er richting Londen een serie rotondes voordat je snelheid kunt maken op de M20. Thuis hadden we al Folkstone Camping and Caravanning Club Site uitgezocht om daar 7 nachten te blijven en van daaruit het Graafschap Kent en East Sussex te verkennen. Deze camping ligt op ongeveer 20 minuten rijden van de terminal in Dover aan de oostzijde van Folkestone en vlak aan zee. Nog even terug te komen op de navigatie; Thuis had ik de co÷rdinaten van de ingang van de camping al ingevoerd. In eerste instantie ging het goed maar in de afdaling op de B2011, Dover Hill, vlak voor Folkestone gaf de navigatie al aan dat we de bestemming al hadden bereikt. Het probleem ligt in de kaart, waar het toegangs- weggetje naar de camping niet op vermeld wordt. Maar we wisten aan welke kant van Folkestone we moesten zoeken dus hadden zijn meteen de goede route gevolgd. Bij aankomst zat de poort van de camping op slot en was er niemand te bekennen. Dan maar even gekeken naar er boven gelegen camping 'Little Switzerland'. Enkele plaatsen op deze camping hebben een mooi uitzicht hoog boven de zee. Het mooiste uitzicht heb je op het terras van deze camping.

Toch maar besloten om naar beneden te rijden, naar de Camping and Caravanning Club Site. Het toegangsweggetje naar deze camping is trouwens een en al ellende, erg smal, vele nare scherpe bochten, hobbels en diepe gaten in het asfalt. Caravans worden niet toegelaten !! Bij aankomst bleek de poort open en hebben we eerst de camping eens bekeken. We kwamen al snel tot de conclusie dat we hier zeven nachten zouden doorbrengen. Bij het toiletgebouw troffen we de beheerders en maakten gelijk gebruik van hun aanwezigheid. EÚn van de beheerders liep met ons mee om een plekje te zoeken met elektra. Je verwacht het niet in die tijd van het jaar maar de camping was zeer goed bezet. Het is zeer goed onderhouden camping met schitterend super schoon sanitair. Veel plaatsen hebben een schitterend uitzicht op zee waar je o.a. de ferries van Dover naar en van Calais / Duinkerken in- en uit de haven ziet varen. Voor de eerste keer de voortent van onze camper opgezet. Het was wel even knoeien maar uiteindelijk hadden we de tent mooi strak staan. Het was schitterend mooi weer met veel zon. 's Avonds koelde het wel snel af. En we maakten dezelfde dag kennis met ons 3 jarige buurvrouwje Fenne, een meisje uit Brabant die met haar ouders en jongere zusje naast ons stonden met een tent.