Vakantie 2016 Duitsland De Moezel
Wij hadden besloten om niet al te ver van huis onze vakantie door te brengen en reserveerden in September 2016 een midweek aan de Moezel op Landal Greenpark Mont Royal en daarna een weekje in de Harz. Het park ligt in de buurt van Kröv en is verdeeld in meerdere delen waar de huisjes terrasvormig zijn geplaatst. Vanuit maar een paar huisjes heb je een prachtig mooi uitzicht op de Moezel, de overige huisjes hebben zicht op een dal met daaromheen de heuvels en als je pech hebt dan staat je huisje vlak voor een dichte bomenrij waardoor je totaal geen uitzicht hebt. Op de website van het park staat een plattegrond met de nummers van de huisjes. De onderste rij ligt in het laagste gedeelte waar je totaal geen uitzicht hebt, de bovenste rij ligt in het hoogste gedeelte langs de K64, de weg van Traben-Trarbach naar Kröv. Wij hadden geluk en hadden huisje 38 (6 persoons) gereserveerd en hadden vanuit het huisje vrij uitzicht over de heuvels. De eenvoudige huisjes zien er van binnen goed uit, bij binnenkomst een halletje met toilet en douche, een ruime open keuken met oven, magnetron, grote koelkast en ruim voldoende keukenaccessoires.

Ruime kamer met eethoek, bankstel, TV en drie slaapkamers. Alles zag er goed schoon uit, geen stof en/of beschimmelde kitnaden, prima. Op loopafstand van ons huisje was het centrum van het park te vinden, de receptie, een winkeltje met een afzonderlijke wijnafdeling, een restaurant waar je prima kan eten, een speeltuin, een weide met enkele dieren een groot gedeeltijk overdekt terras met een schitterend uitzicht op de Moezel en een kleine ruimte met gratis WIFI. Het was schitterend mooi warm weer, eigenlijk te warm om iets te ondernemen maar dachten een beetje afkoeling te vinden op een rondvaartboot. Vanuit Kröv kun je boottocht maken van anderhalf uur naar het super toeristische plaatsje Bernkastel-Kues. Een enkele reis duurt anderhalf uur en voor een retourtje ben je €19.- p.p. kwijt. Als je bij de receptie van het park reserveert krijg je een Euro korting. Je hebt zelf de keus wanneer je terug wilt varen maar houdt wel de tijd van de laatste terugvaart in de gaten. Zoals al beschreven is Bernkastel-Kues een super toeristisch plaatsje, ook in September.

De parkeerplaatsen stonden bomvol. Ook hebben wij Cochem bezocht, een leuk en toeristisch plaatsje aan de Moezel. Hoog boven Cochem bevindt zich het bergslot uit de 12e-13e eeuw dat vanaf de hoofdweg aan de Moezel goed te zien is. Wat wij wel vreemd vonden is dat er over het zeer drukke oude centrumpleintje, dat voor het overige verkeer verboden was, geregeld een stadsbus reed, maar dat zal verantwoord zijn. Meerdere toeristen met ons keken dan ook verschrikt om als er zich weer een bus door de menigte probeerde te manoeuvreren. Op het pleintje bevinden zich ook een aantal leuke terrasjes waar je gezellig een kopje koffie kunt nuttigen. Bij de brug staat een monument dat de geschiedenis van Cochem verteld, en dan specifiek de verwoesting van de brug op 5 januari 1945. Buiten het oude centrum van Cochen bevindt zich de 'Pegel Cochem'. Deze geeft informatie over de actuele waterstand van de Moezel. Wat ons op de bootreis ook al op viel was dat de campings en camperplaatsen langs de Moezel om deze tijd van het jaar nog bomvol stonden, Na dit midweekje aan de Moezel waar wij in een fatsoenlijk ingericht huisje verbleven zijn wij naar de Harz gereden.