Vakantie 2018 Denemarken 24 April 2018
De laatste dag om iets te ondernemen in Denemarken was aangebroken. Thuis hadden wij al ontdekt dat in Denemarken zelfs krijtrotsen te vinden zijn. En jawel, deze zijn te vinden op het eiland Møn, 12 km. verwijderd van Keldby Camping Møn. Voordat wij naar de krijtrotsen reden hebben wij eerst de nabije omgeving verkend. Zo hebben wij Klintholm Havn bezocht en Møn Fyr. Møn Fyr staat op particulier terrein en is niet toegankelijk. Via smalle weggetjes bereikten wij uiteindelijk Møns Klint.

Bij de parkeerplaatsen staat GeoCenter Møns Klint, een modern gebouw waarin een interactieve tour wordt gegeven door 70 miljoen jaar lokale geologische geschiedenis. Binnen is het café een prima plek voor een hapje en een drankje. Vlakbij dit gebouw is er korte wandelroute over houten plateaus uitgezet boven Møns Klint vanwaar je af en toe een schitterend uitzicht hebt over zee. Ook kun je via een trap met 479 treden het kiezelstrand bereiken.

Mark zag er tegenop maar kon de weerstand toch niet weerstaan en is inderdaad beneden geweest. Weer boven heeft het een tijdje geduurd voor hij weer op adem was, maar zo zei hij, ik ben er geweest. Eenmaal uitgerust zijn wij terug gegaan naar Keldby Camping Møn.