Vakantie 2018 Denemarken 16 April 2018
Mark heeft de nacht doorgebracht op de bank in het woongedeelte. De slaapgelegenheid boven is voor een volwassene moeilijk te bereiken, laat staan als je midden in de nacht via het trapje naar beneden moet om naar het toilet te gaan. Prima voor een gezin met kleinere kinderen maar niet voor drie volwassenen. Wij hadden een volle dag om de omgeving te verkennen en hebben tijdens het ontbijt besloten om een rondje Ringkøbing Fjord te rijden met als eerste stop  Hvide Sande (Witte zand).

Hvide Sande is een van de belangrijkste vissershavens van Denemarken en het dichtsbijzijnde plaatsje waar je boodschappen kunt doen. Dus hebben wij hier een supermarkt bezocht om de prijzen te vergelijken met Nederlandse prijzen. Wij hadden verwacht dat Denemarken veel duurden zou zijn maar dit was zeker niet het geval. Verder was het een saaie boel om deze tijd van het jaar. Daarna naar Lyngvig fyr, een vuurtoren zoals je er ook in Nederland veel ziet.

De volgende bezienswaardigheid was Gammel Sogn Kirke in Holmsland dichtbij Ringkøbing. Bij de kerk staat ook een schooltje met oude schoolbankjes en hangen er een paar mooie oude kaarten aan de muur. Nadat Gea in het gastenboek geschreven had vertrokken naar Ringkøbing. Hier was het gezelliger dan in Hvide Sande, vooral aan de haven was er veel meer bedrijvigheid. Ringkøbing is een historisch handelsstadje met gezellige winkelstraatjes en een gezellige haven met hier en daar winkeltjes en eetgelegenheden.

Via de dichtsbijzijnde wegen langs het Ringkøbing Fjord kwamen wij langs Fugletårn Skjern Enge, Als je geïnteresseerd bent in de natuur dan moet je hier een stop inlassen. Bij de parkeerplaats staat een vogeltoren waar je vogels kunt spotten waaronder eenden, ganzen en zwanen. Bork Havn was onze volgende bestemming. Een leuke haven met veel kleine vissersbootjes en een klein winkstraatje. Bij het haventje warme chocolademelk gedronken met een overheerlijke  lekkernij.

Aan de rand van Bork Havn ligt Bork Vikingehavn, een openluchtmuseum aan het Ringkøbing Fjord. Hier ga je terug in de tijd van de vikingen. Na dit bezoekje kwamen wij langs Gods Viskeplats waar je een schitterend mooi uitzicht hebt over een van de uitlopers van het Ringkøbing Fjord. Dit plekje ligt aan de westrand van Nymindegab. Even verderop vind je Gamle fisker hytter, een aantal leuke visserhuisje direct aan de weg en een mooi uitzicht. Het rondje om het Ringkøbing Fjord was volbracht en zijn terug gereden naar ons huisje.

De volgende dag was een reisdag naar het volgende huisje in Vejle. 's Avonds nog wel een aantal foto's gemaakt van spinnenraggen aan het plafond van het huisje, een overvolle niet geleegde asbak naast de ingang en een douchegordijn met heel veel schimmelvlekken. Dit hebben wij natuurlijk gemeld bij Buro Scanbrit waar wij deze reis hadden geboekt. Ook vonden wij Dancamps Nordsø Hytter geen prettige vakantiebestemming. De verschillende accommodaties staan veel te dicht op elkaar waardoor je weinig privacy geniet.